Geluk is D.O.M.

Mailtje van uitgeverij Boekerij: of MeerdanSandra ook aanwezig wil zijn bij de speciale presentatie van Geluk is D.O.M. van Patrick van Hees? Uhm ja, natuurlijk! Lucky me and my blogger Jetske reisden per omgaande richting Utrecht waar een hele bijzonder locatie was gekozen: De Domtoren! In deze sfeervolle ambiance waanden wij ons een eeuw terug en onder het genot van een glaasje bubbels verwelkomden wij de uitleg van Patrick over zijn bijzondere en vooral positieve boek.

14721553_1810967289146340_2305087352288210847_nGeluk is D.O.M., een intrigerende titel……. D.O.M. staat voor Doelen, Oplaadpunten en Mensen, volgens van Hees “de” drie bouwstenen voor geluk. In zijn boek geeft hij tips en tricks maar vooral praktische uitleg m.b.t. deze 3 bouwstenen om een (nog) groter geluksgevoel te bereiken.

Aan het eind van deze inspirerende bijeenkomst werd het eerste boek uitgereikt aan de burgemeester van Utrecht: de heer Jan van Zanen. Deze sympathieke burgervader had ook nog een leuk woordje voor de schrijver en ons, het publiek! Hierna nog even een lekker bakkie koffie/borrel en tijd voor een praatje met zeer aangenaam gezelschap in de naastgelegen horecagelegenheid. Ja, dit was een mooi oplaadpunt voor Jetske en mijn persoontje 🙂 wij noemen dit ook wel een dag met een gouden randje…

Maar nu meer over het boek: het is een fijn handzaam boek, niet al te groot en met duidelijk tekst en inspirerende quotes. Volgens van Hees heb je namelijk voor het grootste gedeelte van je geluksgevoel zelf in de hand. Onderzoek heeft uitgewezen dat 10% op toeval berust, 15% externe factoren, 30% aangeboren levensvaardigheden en 45% aangeleerde levensvaardigheden. Die laatste 45% daar is dus winst in te behalen!

Zoals jullie weten ben ik nogal van de blije-ei-modus en voel ik mij een vrij gelukkig mens maar ook ik vond een paar heeeeeele goede tips in dit boek. Ik kwam deze superfijne quote tegen…. Die wil ik toch even delen, zooooo op mij van toepassing 😉

Perfectionisme leidt niet tot een perfect gevoel. Het leidt tot een onvolledig gevoel – Maria Shriver, auteur

27144_5772b6ff14177_27144Mmmmm, ja inderdaad, nooit tevreden, deze geluksbron staat dus droog… kortom… wat doen we hier aan Patrick? Tja, dat ga ik natuurlijk niet verklappen in deze blog, al deze tips & tricks staan in dit boek 🙂 Wat zijn precies je doelen? Hoe vind je jouw persoonlijke oplaadpunten en waarom is verbinding met andere mensen zo belangrijk?

Zweverig? neeeeee……. integendeel……..  praktisch, makkelijk uitvoerbaar en vooral heel realistisch, kortom Patrick van Hees bewijst inderdaad dé Nederlandse expert op het gebied van geluk te zijn!

Auteur:  Patrick van Hees – Uitgeverij: Boekerij – 176 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – ISBN: 9789022578971

Oh ja, voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, 10 euri…. ik vermoed dat er dit jaar heel veel geluk uit Spanje komt of onder de kerstboom ligt 😉

Dit boek is te verkrijgen via BOL, Bruna of natuurlijk de lokale boekhandel.

2 Comments on Geluk is D.O.M.

  1. Leuk artikel, Sandra!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: