Hallelujah…

Bizar… ik had deze blog al klaar staan toen een groot artiest overleed…. Leonard Cohen – een Canadese dichter, folksinger-songwriter en schrijver is overleden op de leeftijd van 82 jaar. Hij is de grondlegger van een bijzonder mooi nummer Hallelujah… door veel artiesten vertolkt…. Het nummer verscheen voor het eerst op Cohens album Various Positions uit 1984.

In deze blog een aantal vertolkers van dit prachtige lied, welke heeft je voorkeur?

Wij zijn hier thuis al jaren fan van Jeff Buckley. Deze Amerikaanse singer/songwriter en gitarist is helaas maar 30 jaar oud geworden en is in 1997 overleden. Zijn album Grace was door zijn aparte manier van zingen zeer vernieuwend.

Deze cover kwam ik de afgelopen weken overal tegen op facebook, prachtige vertolking! Pentatonix – een Amerikaanse a-capellagroep met vijf zangers: Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan en Kevin Olusola, oorspronkelijk uit Arlington, Texas. Deze groep won het derde seizoen van The Sing-Off op NBC in 2011.

Bon Jovi, deze band is echt een jeugdherinnering! Mijn broer was hier fan van. Ik begon Jon Bon Jovi pas later te waarderen, toen hij een rol had in de populaire t.v.-serie Ally McBeal.

Nick Schilder, je kent hem wel 😉 die van Simon. Als deelnemer van de Beste Zangers van Nederland in 2009 heeft hij Nederland verrast met dit nummer. Ik herinner mij vooral het commentaar van mededeelnemer Henk Westbroek: “Het maakt niet uit wat Nick zingt, zelfs uit het telefoonboek kan hij mooi zingen”.

Alexandra Burke – een Britse zangeres. Ze brak door nadat ze in 2008 de vijfde editie van het Britse televisietalentenjachtprogramma The X-factor won.

Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Askil Holm, 4 Noorse zangers die dit nummer prachtige vertolken.

Susan Boyle – is een Schotse zangeres die in 2009 in de publieke belangstelling kwam toen ze meedeed aan de derde serie van Britain’s Got Talent. Ze kwam wereldwijd in de schijnwerpers te staan toen ze I Dreamed a Dream uit Les Misérables zong in de eerste ronde.

Wie heeft er niet een traantje weggepinkt bij de film Shrek?

Lisa Lois, zij was in 2009 al mijn favoriet bij de X-factor en toen zij Hallelujah ging zingen…… toen was zij voor mij de terechte winnaar!

Zet 4 zeer smakelijke mannen uit verschillende landen bij elkaar en Il Divo geboren. Deze zanggroep zingt onder begeleiding van een symfonisch orkest popliedjes in operastijl. En niet verkeerd…

Mis ik nog een mooie uitvoering? Laat het mij weten en dan voeg ik deze toe 🙂

© Foto: Adrian Thomson

5 Comments on Hallelujah…

  1. Petra Eijkelkamp // 12 november 2016 at 21:35 // Beantwoorden

    Alicia Keys…..

  2. Petra Eijkelkamp // 12 november 2016 at 21:37 // Beantwoorden

    Celine Dion…..

  3. Daniel Kahn zingt Leonard Cohen’s “Hallelujah” in het Jiddisch, de moedertaal van Leonard.
    Zie: https://www.youtube.com/watch?v=XH1fERC_504

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: