Mijn eigen theelepeltje geluk

Blog van Sandra: Een hype is het, tenminste dat vind ik, het op zoek zijn naar een continue staat van geluk. Uiteraard gun ik niemand ongeluk toe maar het leven bestaat niet alleen maar uit blij en gelukkig zijn. Sommige mensen zullen zeggen, wat negatief… ik noem het zelf realistisch 🙂

Over het algemeen ben ik nogal van de blije-ei modus maar ook ik ben door het leven “getekend”. Had ik deze gebeurtenissen willen missen, sommige wel, sommige niet, maar het feit ligt er dat ik ze heb meegemaakt en dat heeft mij als vrouw en vooral als mens gevormd.

Hierdoor ben ik de kleine geluksmomentjes enorm gaan waarderen, er hippen 2 koolmeesjes door de tuin en ik ben in complete extase. Deze mooie getekende en gevederde beestjes kunnen echt mijn dag maken! Daarentegen ben ik geheel niet materieel ingesteld, nieuwe auto? Geweldig maar wat het voornaamste is: rijdt het? Oh ja en een radio erin vind ik altijd wel gezellig maar voor de rest? Het zal mij werkelijk een bos wortelen zijn! Mijn buurvrouw/vriendin verbaast zich altijd over mijn desinteresse hierin, zij kent alle automerken in combinatie met de buren uit de straat. En moi, ik heb werkelijk geen enkel idee!

Merkkleding of een dure smartphone? Nee hoor, echt zonde van mijn geld… ik ga liever voor dit geld naar een mooie theatervoorstelling of ik koop er een heerlijk boek voor. Dit houdt niet in dat ik mensen afkeur die dit wel leuk/mooi vinden maar verwacht van mij niet “heul veul” enthousiasme, de kans is groot dat ik je nogal glazig aankijk als je hier lyrisch over gaat doen 😉

Waar ik wel heel gelukkig van wordt is een lekker kletspraatje, in de trein, met de caissière van onze lokale Appie of het oude vrouwtje bij het bejaardenhuis. Sommige mensen noemen het nieuwsgierig, ikzelf ga voor geïnteresseerd… Lekker gezellig dat getuur op die telefoons in de trein of van die chagrijnige portretten aan de kassa en wat voor moeite kost het om even een praatje te maken met dat oude vrouwtje? Nee, dan ben ik maar nieuwsgierig maar ik weet wat er leeft in deze wereld en ik ben liever bekend als die gezelligerd van nummer 6 als…. (vul zelf maar in!)

Vrienden, daar zou ik niet zonder kunnen! Vrienden die kunnen echt het verschil maken op het moment dat je het echt even niet meer ziet zitten, ja kadootjes zijn het! Persoonlijk steek ik liever mijn energie in het onderhouden van vriendschappen dan in het nastreven van geluk….

Want…. vriendschap vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen, en ons verdriet te delen….

Liefs ♥ Sandra

Deze blog is al eerder geplaatst, op donderdag 20 oktober 2016, op de site van Cynthia: theelepelgeluk

10 Comments on Mijn eigen theelepeltje geluk

  1. Wat een mooie blog San zo heerlijk jij.

  2. Heerlijk ongezouten, recht door zee en inderdaad gezellig! Het verbaast mij ook iedere keer als ik een snauw krijg van een collega, vriend, verre kennis of oud klasgenoot als ik mijn telefoon niet opneem, niet bij me heb of niet meteen op whatsapp reageer. Ik laat het ding liever thuis (dan maar lopen met die klapband!), dan zie je nog wat van de wereld. Een glas jus ‘d orange op de kille novemberochtend terwijl je in je badjas naar buiten staat te turen… er is niets heerlijkers!

    Dank je wel voor je inspirerende woorden, Sandra! Heerlijk om de dag mee te beginnen!

  3. Heerlijk weer te lezen! Eenvoud siert. En wat leuk dat mijn blog er weer in wordt vermeld.

  4. Hey Sandra, hier herken ik me volledig in! Ik geef mijn centjes ook liever aan geluksmomentjes dan aan spullen. Geluk, da’s het beste dat we kunnen nastreven 🙂

  5. Wat mooi geschreven Sandra.Zo denk ik zelf ook.Ook genoeg meegemaakt en kan ook van de kleine dingen genieten.Vriendinnen heb ik helaas niet,Maar soms mis ik het en ook vaak niet.Te vaak teleurgesteld denk ik.Maar een andere vraagje:wanneer komt je 1e boek uit,je schrijft zo mooi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: