Prachtige kleden bij Sukhi

Sukhi betekent in Nepal blij…. en van deze webshop word ik ook heel blij en ik zal je uitleggen waarom…

Sukhi is een webshop dat kleden verkoopt uit India, Marokko, Nepal en Turkije. Wat mij naast de prachtige kleden vooral aanspreekt is het sociale aspect. De kledenmakers krijgen 2 tot 3 keer meer dan het gemiddelde regionale loon betaald door Sukhi. Hierdoor kunnen zij hun familie goed onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Daarnaast krijgen veel kledenmakers een goede opleiding. In de ateliers wordt het vak hen in de praktijk geleerd. Sukhi garandeert dat de kledenmakers in goede arbeidsomstandigheden werken. Kortom no worries als je een kleed koopt bij Sukhi… alle partijen worden hier blij van 🙂

rode-wollen-tapijten-online-hond-keuken-ideaalDe site van Sukhi is een luilekkerland van kleden. Uit India komen de handgeweven en viltkleden. De vloerkleden worden met de hand gemaakt door ambachtelijke kledenmakers. Ze doen er enkele weken over om de kleden te knopen. Je kunt de kleden in verschillende designs, kleuren en maten bestellen. Hoe handig is dat 🙂 Ik vind de viltkleden erg leuk en kleurrijk, vooral de vilten blaadjes kleden, I love ♥ it! Maar de heerlijke zachte vervilte wollen draden vloerkleden en “kiezel”-kleden in neutrale kleurstelling zijn ook prachtig.

De Beni Ouarain vloerkleden uit Marokko brengen een stukje authentiek Marokkaans erfgoed in huis. Het leven van de makers – meestal vrouwen – wordt letterlijk verweven in deze Marokkaanse kleden. Allerlei onderwerpen worden erin verwerkt. Ze kunnen verwijzen naar dagelijkse zaken zoals geboorte, vruchtbaarheid, de natuur en vrouwelijkheid. Maar je komt ook hele verhalen over het landelijke leven en persoonlijke overtuigingen tegen.

kleed-turkijeDe patchwork vloerkleden komen rechtstreeks uit Turkije. Dé regio voor topkwaliteit kleden. De patchwork kleden zijn handgemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden. Er is keus uit 4 soorten: Overdyed, Kelim, Caput en Hennep.

Elk bolletjeskleed uit Nepal wordt met de hand gemaakt van duizenden vilten bolletjes. Bolletjes, bolletjes en nog eens bolletjes….. weet je wat…. kijk dit filmpje maar eens…. en wordt jij hier ook sukhi van? Ik wel… ik vind het heel bijzonder

Mocht je zo’n mooi kleed kopen dan zit er een Sukhi label bij het kleed. Op dit label vind je de naam van de maakster. Het leuke is: je kunt haar persoonlijk bedanken! Wanneer je bijvoorbeeld een bolletjeskleed hebt ontvangen thuis kun je de maakster via de website van Sukhi pinocchio-tapijt-met-speelgoed-stoelen-katbedanken door op haar naam te klikken. Dit kan ook met de kleden uit Marokko. India en Turkije staan nog op de planning.

Het is natuurlijk heel mooi dat de kledenmakers goed betaald wordt maar wat worden wij als consument hier wijzer van? Sukhi werkt zonder tussenpersonen, opslagruimtes en winkels en kan daarom de kleden 60% lager aanbieden dan andere shops. De kledenmakers beginnen pas met het maken van het kleed nadat de klant de order heeft geplaatst. Hierdoor heeft de klant de vrijheid om zelf de afmeting en kleur te bepalen!

logoZeg schatttttttttje, hebben wij niet een leuk nieuw, fris kleed nodig? Ik heb namelijk net een “heul” leuke site gevonden op internet….. www.sukhi.nl

Liefs Sandra ♥

2 Comments on Prachtige kleden bij Sukhi

  1. Super leuk! Hartstikke bedankt.

    Gr, Nikki
    http://www.sukhi.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: