Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Mmmmmm, dit is het recept van een overheerlijke risotto met een Spaans twist. Echt een recept wat ik binnenkort ga uitproberen!

Ingrediënten:

  • 400 gr kipdijfilets, in stukjes gesneden
  • zout en peper
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • 100 gr chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden15
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 350 gram arborio rijst (risottorijst)
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 glas witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1/2 tl saffraan
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 12 zwarte olijven
  • 1/2 bosje peterselie, blaadjes ervan

Bereiding:

Kruid de kip met peper en zout en gerookte paprikapoeder. Bak in een koekenpan goudbruin en gaar in ongeveer 7-9 minuten.

Verwarm in een pan de bouillon met de tomatenblokjes met vocht, saffraan en laurierblaadje.

Bak in een grote (hapjes)pan de chorizo met de ui, knoflook en paprikablokjes glazig, voeg de rijst en paprikapoeder toe en bak dit 2 minuutjes mee. Schenk de wijn erbij en roer totdat deze verdampt is.

Giet dan een paar soeplepels warme tomatenbouillon erbij en breng aan de kook. Blijf roeren en laat ongeveer 25 minuten op zacht vuur (zonder deksel) garen. Voeg steeds een beetje bouillon toe zodra deze geabsorbeerd is. Doe dit tot de rijst al dente gaar en de bouillon bijna verdampt is.

Voeg de kikkererwten, zwarte olijven en kipblokjes toe en laat dit even mee warmen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Strooi de peterselieblaadjes erover en serveer de pan op tafel.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*