Test: kauwgum Mentos White

Mentos, wie kent dit oerhollandse merk niet? De familie van Melle reist al vanaf halverwege de 18de eeuw de hele wereld af op zoek naar recepten voor vernieuwend snoepgoed, van de ‘fijnst gevulde melkbonbon’ tot ‘de zuiverste vruchtendrop”. Het grote moment breekt aan als de broers Izaak en Pierre van Melle naar Polen reizen vanwege geruchten over een zachte fruitcaramel. Pierre kwam op het idee om daarvan een pepermuntvariant te maken en bingo: het Mentos snoepje is geboren.

In 2005 brengt Mentos een nieuwe productievariatie op de markt in Europa en daarbuiten: Mentos Gum. Het blijkt een zeer succesvolle formule te zijn, dankzij de verfrissende smaak, de unieke vorm en structuur.

En ja hoor, we spreken 2016, ondergetekende had zich aangemeld bij trnd en samen met 3499 andere mensen ben ik uitgekozen als tester…. een doos met 3 varianten Chewing Gum Mentos White liggen in huisje Raino klaar om te testen: Bubble Fresh, Sweet Mint en Green Mint. Uiteraard niet alleen voor eigen gebruik maar ook om lekker uit te delen en mee te nemen: in de trein, naar een concert, aan vriendinnen, op school, aan oma……

img_20161028_103358988

  • Mentos Gum White Sweet Mint – kauwgum met milde zoete mintsmaak
  • Mentos Gum White Green Mint – kauwgum met een sterke mintsmaak
  • Mentos Gum White Bubble Fresh- kauwgum met een zoete bubblegum smaak en een vleugje mint

Deze 3 smaken zijn verpakt in een compact en hersluitbaar doosje, helpen de tanden natuurlijk wit te houden en zijn sugar free (met xylitol).

mentoscollage

Beoordeling:

Nadat ik de kauwgum heb uitgedeeld en heb laten proeven/testen, komen we op het volgende testresultaat:

  • de kauwgum blijft lang zijn smaak behouden
  • de smaken zijn erg lekker
  • de kauwgum plakt niet aan het gebit, ook niet aan het kunstgebit volgens oma 🙂
  • handige verpakking, sluit goed en is handig in de tas

Kortom: kauwerdekauw…. lekkerrrrrr !

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: