The Red Hot Chili Peppers – The Getaway World Tour

Muziekherinnering van Karlijn Eijk: woensdagavond 9 november waren mijn goede vriendin Chiara, mijn moeder en ik met zijn drietjes naar The Red Hot Chili Peppers.

Mijn moeder en ik keken afgelopen zomer op t.v. terug naar The Peppers op Pinkpop. Gelijk toen ik ze zag zei ik tegen haar: “Mam, als ze weer een concert geven in Nederland wil ik er echt naar toe!” Waarop mijn moeder antwoordde: “Ja ik eigenlijk ook!” en oooh, wat waren we gelukkig toen er werd aangekondigd dat ze een concert zouden geven op 9 november. We kochten snel onze kaartjes en omdat ik wist dat Chiara ook van The Red Hot Chili Peppers houdt, vond ik het leuk om haar mee te vragen.

Toen was de dag dat we zouden gaan! We hadden er met zijn allen veel zin in. Met de trein gingen we naar de ZiggoDome. We kwamen binnen tijdens het voorprogramma: Deerhoof. Deze band vonden wij niet zo spectaculair. De leadzangeres leek wel te gillen, de band zelf was op zich wel goed. Daarna begonnen The Red Hot Chili Peppers! Ze hadden een leuke setlist, afwisselend met liedjes van hun nieuwe album, maar ook oudere hits, waar iedereen meezong. Anthony’s stem was erg goed en op de band was niks aan te merken. Ze waren heel levendig, renden over het podium en sprongen de hele tijd heen en weer. Het was echt een superleuke ervaring!

Foto © Drew de F Fawkes

1 Comment on The Red Hot Chili Peppers – The Getaway World Tour

  1. Dat was weer een leuk verhaal. Prettige herinneringen aan deze groep. Bedankt voor de video. Groetjes, Joke

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: