Vegetarische ovenschotel aubergines

Af en toe eens een dagje zonder vlees of ben je een volledige vegetariër? In deze smakelijke ovenschotel mis je absoluut geen vlees.

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines, in plakken van 1 cm gesneden
  • 2 eetl arachideolie
  • 3 eetl kokosolie of arachideolie
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetl garam masala kruiden
  • 1 theel gerookte paprikapoeder
  • 1 theel komijnpoeder
  • 1/2 theel kaneelpoeder
  • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blikje (400 ml) kokosroom
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander (steeltjes fijngesneden, blaadjes voor garnering)

Bereiding:

Zet de grill in de oven aan. Leg de plakken aubergine op een bakplaat, smeer ze in met de olie en grill de aubergines aan beide zijden goudbruin (in ongeveer 10 minuten).Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.

Haal de aubergine uit de oven en verwarm de oven op 200˚C.

Bak in een bakpan in de kokosolie de uien en knoflook tot ze glazig zijn, voeg de garam masala, paprika-, komijn-, kaneelpoeder en koriandersteeltjes toe en bak nog even mee. Voeg dan het blikje tomatenblokjes, een half blikje water en de kokosroom toe en laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Lepel dan 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal, leg hierop de helft van de aubergineplakjes en de helft van de rijst. Lepel hierop weer 1/3 van de saus, dan de rest van de aubergines en de rijst erop en hierover de rest van de saus verdelen.

Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 25-30 minuten. Serveer met de korianderblaadjes erover.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*