Amaretto Cheesecake in een glaasje

Mmmmmm, wat een overheerlijke toetje ♥ snel vooraf klaar te maken en een ontzettend lekker recept voor de aankomende feestdagen of bij een etentje!

Ingrediënten:

  • 120 gram Amaretti koekjes (te koop bij AH, Jumbo, Lidl of Xenos)
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 à 4 sticks oploskoffie mokka
  • een scheut Amaretto (of Amaretto-siroop zonder alcohol, te verkrijgen online)
  • 350 gram roomkaas (evt. light)

Bereiding:

Verkruimel de koekje (niet te fijn). Verdeel de helft van de koekkruimels over 6 glazen.

Klop de slagroom met de suiker, vanille, koffiepoeder en een scheut Amaretto stijf.

Voeg hierbij de roomkaas en mix dit door elkaar. Proef het mengsel, moet er meer mokka of drank bij?

Lepel de roomkaasmengsel in de glazen. Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Voor het serveren strooi je de rest van de koekkruimels over de glazen.

Smullen maar!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*