Dromen over 2017

Blog van Natasja: Slapen doen we allemaal. Toch? En met een beetje geluk hebben we fijne dromen. Wanneer we ons voorbereiden op onze nachtrust stappen we in bed, gaan ontspannen liggen en vervolgens doorlopen we een aantal ‘slaapfasen’. Ik las dat we na ongeveer anderhalf uur in onze REM slaap komen, ook wel de ‘droomfase’ genoemd. Ongeveer 10 minuten lang verkeren we in een droomstaat en zijn we druk met wat we overdag hebben meegemaakt; bewust en onbewust, heden en verleden. Interessant. En nog interessanter: vanuit ons onderbewustzijn komen vele symbolen en indrukken tot ons die niet direct door ons vertaald worden. Onze dromen bevatten boodschappen en adviezen aan onszelf. Om deze te kunnen vertalen moeten we eerst wakker worden. En -als we het geluk hebben dat we onze dromen hebben onthouden- direct aantekeningen maken van de droombeelden.

Begin december organiseerde ik voor de derde keer een workshop gebaseerd op “de Heilige nachten” of ‘droomnachten’. Ah, ik houd van de magie van dit seizoen die in het teken staat van rust en bezinning. Vooral omdat het je zoveel kan opleveren! Omdat jij zelf jouw toekomst creëert, geef ik je graag iets mee om door zelfinzicht het jaar bewust(er) tegemoet te treden.

Heilige Nachten
De twaalf Heilige nachten kennen wij tegenwoordig als de nachten tussen 25 december en 6 januari, de tijd die de drie koningen nodig hadden om het Christuskind te vinden. Hun reis zou je kunnen zien als een reis naar binnen of als de reis vanuit de duisternis naar het licht.

Voorspellingen
In oude tijden ging men naar een kruispunt van wegen en lette op de voor(tekenen) in de natuur. De dagen tussen de nachten werden ‘lotdagen’. Het woord ‘lot’ duidt hier niet op noodlot, maar wordt gebruikt in de oude betekenis van ‘luister’. Elke nacht gaf een voorspelling voor een van de komende twaalf maanden. Dromen tijdens de Twaalf heilige nachten zouden hetzelfde voorspellende karakter hebben. 12 Dromen, symbolisch voor de 12 maanden van het komende jaar.

Extra tijd!
Ook vanuit astrologisch oogpunt zijn de Twaalf heilige nachten van oudsher in onze cultuur een bijzondere tijd. Zij vormen de dagen die ons zonnejaar van 365 dagen laat aansluiten op het maanjaar van 354 dagen. Een verschil van elf dagen. Deze werden gezien als restdagen, als extra tijd. Tijd voor bezinning, om even terug te houden.

Mooie dromen
De dromen die je droomt in de 12 nachten vanaf 25 december tot en met 5 januari: schrijf ze op! Let op wat er gebeurt tijdens de dagen tussen de nachten. Wees stil. Kijk naar de thema’s en de inzichten die je vanuit jezelf ontvangt en zie deze als kompas voor JOUW 2017. Zorg voor een fijne nachtrust…

Voor jou wens ik hele mooie en zorgeloze, ontspannen feestdagen met je vrienden, familie, dierbaren. Geniet en ga met een positieve energie het nieuwe jaar in. Beleef nieuwe mooie, magische momenten en maak meer herinneringen voor later. Dat al jouw wensen mogen uitkomen…

Merry days! ♥ Natasja

(Wil je handige tips ontvangen die je helpen meer inzicht tijdens deze 12 nachten te verkrijgen? Mail mij: info@navonne.nl)

website_header

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: