Kipkarbonades met tomatenrijst

Deze kipkarbonades met tomatenrijst is een éénpansgerecht. Het gemak dient de kok, zullen we maar zeggen 🙂

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 4 kipkarbonades, met vel en bot
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 stuks zongedroogde tomaten
  • 1 theel oregano
  • 1/2 theel saffraan
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Strooi wat peper en zout op de kippenkarbonades en bak de kip rondom goudbruin in een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie (ong. 3-4 min).

Haal de kip uit de pan en bak hierin de ui, paprika en knoflook glazig.

Doe dan de zongedroogde tomaten, oregano, saffraan en rijst erbij en bak dit nog ongeveer 1 minuut.

Voeg de tomatenblokjes en bouillon erbij en breng aan de kook.

Leg de stukken kip erop en dek de pan af met een deksel.

Laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst en kip gaar zijn.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*