Naar Huis – Harlan Coben

Voor het reviewteam van Meulenhoff Boekerij mocht ik het boek “Naar Huis” van Harlan Coben lezen. Deze Amerikaanse auteur schreef alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam. Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik nog nooit iets van hem gelezen heb. Tijd om daar verandering in aan te brengen!

harlancobenDe jongen die al tien jaar wordt vermist staat opeens recht voor hem... Een decennium geleden werden twee zonen van twee welgestelde families ontvoerd. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Geen enkel spoor is er van hen terug te vinden. Tien jaar lang hadden hun families niets dan pijnlijke herinneringen en hoopten ze radeloos op de dag die nu eindelijk aanbreekt: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze een van de gekidnapte jongens hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag? En misschien nog wel belangrijker: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend?

Deze heerlijk weglezende thriller neemt je mee in de wereld van  Myron Bolitair en zijn vriend Win die op zoek gaan naar de andere vermiste jongen. Omdat ik niet bekend ben met deze hoofdpersonages, zij zijn al vele malen door Harlan Coben gebruikt in zijn vorige thrillers, was het voor mij even aftasten hoe deze verhoudingen lagen. Er wordt vanuit verschillende invalshoeken geschreven, zowel vanuit Win (die een beetje mysterieus blijft) en vanuit het perspectief van Myron. Coben schuwt geen bloederige scenes en de toon was gezet voor deze pittige thriller. Daarnaast besteedt hij ook veel aandacht aan de menselijke kant van de karakters die in boek voorkomen, zodat het verhaal geloofwaardig overkomt. Bij de plotwending zat ik met mijn mond open….. die zag ik niet aankomen!

profielfoto4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Harlan Coben – Uitgeverij: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: november 2016 – ISBN: 9789022565254

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: