Premiere La La Land – Tuschinski

Vorige week een mail in mijn digitale brievenbus: gewonnen via Veronica Magazine / Superguide (natuurlijk, what else…) premièrekaarten voor de film La La Land in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Rode loper? Galapremière? Oeps…….daar kan ik natuurlijk niet met mijn spijkerbroekie aan komen schodderen 🙂 Dus Chiara en ik hebben ons in een jurkje gehesen en zijn op een mooie maandagavond richting de hoofdstad vertrokken. Wat een prachtig oud theater is Tuschinski toch, de rode loper lag al voor ons klaar. Nou ja, hij lag er…. waarschijnlijk niet helemaal voor ons dus we zijn er in gezwinde spoed overheen gerend richting de prachtige foyer van het theater. Deze was prachtig aangekleed met kerstversiering, wat nog een extra schepje blingbling meebrengt.

Uiteraard werden wij ontvangen met een heerlijk glaasje bubbels en voor Chiara een jus d’orange. Als een havik probeerde ik wat BN’ers te spotten, maar ik ben hier zo’n enorm ei in. Ik zag wel een paar bekende gezichten voorbij snellen maar wie het waren? Geeeeeeeen idee 😉 Dan maar richting de prachtige grote zaal…. aan het begin van deze film werden wij welkom geheten door Rene Mioch en middels een zgn. satellietverbinding richting Hollywood meegenomen om wat beelden en kleine interviews met de hoofdrolspelers te vertonen. Een gebrek aan castleden bij deze première werd op deze manier geestig opgelost! Maar waar gaat deze film nu eigenlijk over?

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Deze ruim 2 uur durende film neemt mij in de zoektocht naar de dromen van Mia en Sebastian en is mix van film en musical met een heerlijke vleug comedy. Emma Stone en Ryan Gosling, ik zeg niet de minste acteurs die rondlopen in Hollywood, nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Zijn zijn charmant, speels, beetje stout, er is een lach en een traan en vooral optimisme. Ook is er een grote knipoog naar de films en muziek uit het verleden, er wordt getapt, gedanst en veel gezongen. Een belangrijke bijrol wordt gespeeld door zanger John Legend. Maar wat is de tol van de roem? De piepjonge regisseur Damien Chazelle (1985), die twee jaar terug doorbrak met muziekfilm Whiplash, verliest niet de werkelijkheid uit het oog van dit suikerzoete verhaal en weet dit op een bijzondere manier te verfilmen met een dans tussen de sterren….

Een lange film maar Chiara en ik hebben ervan genoten! Niet voor niets kreeg deze film zeven Oscar-nominaties dit jaar, onder meer voor beste comedy/musical, beste scenario, beste acteur en beste actrice. “La La Land” werd overigens afgelopen week al uitgeroepen tot beste film op de Critics Choice Awards.

Even uit de sfeer van de film en weer met beide beentje op de grond in Tuschinski. Chiara en ik hebben de afterparty gelaten voor wat het was en zijn met tram en trein weer naar huis gegaan. Een leuke avond met een prachtige film, wij hebben genoten!

Vanaf 22 december a.s. is deze film te bekijken in de bioscoop.

2 Comments on Premiere La La Land – Tuschinski

  1. Wauw! Die wil ik heel graag zien!!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: