Duurzaam in Zaanstad?

Blog van Sandra: Een dinosaurus ben ik, eentje die nog ergens in het stenen tijdperk rondwaggelt…. wat betreft bewust omgaan met duurzame energie, mij aanmelden voor windmolenparken en het plaatsen van zonnepanelen.

Nee, ik doe er niet zo heel erg aan mee…. Uiteraard draai ik mijn kachel lager als er niemand thuis maar dat is vooral op kostenbesparing gericht. Niet omdat ik denk: “oh jee, die gasbel daar in Groningen begint toch wel een beetje in te krimpen”….

Mijn buren die iets “groener” denken dan ik en hun gedachten lieten gaan over een windmolen op hun dak heb ik nog net niet bedreigd want kom op zeg…. ik ga toch echt niet tegen zo’n lelijk kreng aankijken 🙂

Ik ben sowieso een nogal kritisch typje… zo sta ik regelmatig bij het groentevak en kijk naar al die linksgedraaide en biologisch geteelde tomaatjes. Zeker 3x zo duur en wie zegt dat deze inderdaad zijn opgegroeid met alleen maar schattige lieveheersbeestjes? Tja, dat zie je er niet aan af he, daar in die supermarkt. Ik moet al die keurmerken en logo’s maar op hun mooie blauwe ogen geloven… dus neem ik lekker de goedkoopste soort en hak deze met soort duivels genoegen altijd lekker in stukken voor in mijn sla. Persoonlijk heb ik ze nog nooit licht zien geven dus ga ik er maar vanuit dat het wel zal loslopen….welcome in mijn struisvogelwereld…

Maar goed, even terug naar al die duurzame energie. Laat ik nu toch recent ergens midden in een onderzoek belanden over het opzetten van een soort van coöperatie voor duurzame energie in en uit de Zaanstreek. Ik viel wel een beetje uit de toon met mijn desinteresse in dit hele vraagstuk. Want ik wil er best wel wat aan doen, als het niet anders kan, maar dan het liefst zonder al te veel moeite. Oh ja, wat ook nog wel een dingetje is: ik wil er vooral niet meer voor betalen dan voor mijn eigenste T-rex Nuon 😉

Maar naarmate de dag vorderde en er steeds leukere, mooiere en interessanter ideeën werden geventileerd, werd mijn interesse toch gewekt. Want als ik nu hetzelfde of misschien zelfs minder zou betalen, de stroom lokaal zou worden opgewekt en de hele organisatie transparant zou zijn…. dan zou ik misschien wel…..

Dat willen wij toch allemaal, weten waar je stroom vandaan komt? Geen idee waar mijn huidige energieleverancier dit nu vandaan haalt, misschien wel bij “creapy” Poetin… ennuh, geen idioot hoge salarissen voor bestuurders maar gewoon een coöperatie waar de winst weer terugvloeit naar de klanten of naar nieuwe duurzame energieprojecten in de Zaanstreek.

Ik voel toch ergens een klein groen randje rond mijn hart komen 😉 en ik wacht met smart de plannen af van deze Zaanse Energiemaatschappij in wording…

Liefs Sandra ♥

2 Comments on Duurzaam in Zaanstad?

  1. Dag Sandra,

    Da’s een mooie samenvatting van de dag geworden!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: