Kip Cobbler

Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Volgens Hanneke (and she is the Chef!) is het een bewerkelijk recept…. maar jeetje….hoe lekker ziet dit er uit? ♥

Ingrediënten:

  • 700 gram kipfilet
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 180 ml (slag)room
  • olijfolie
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetl rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetl tijm, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd in fijn gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • zout en peper

Topping:

  • 330 gram zelfrijzend bloem
  • 1/2 theel suiker
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 350 ml karnemelk
  • 120 gram boter, gesmolten

Bereiding:

Allereerst moet de kip gegaard worden in de bouillon: Leg de kipfilets in een kookpan, schenk er kippenbouillon in erin (de filets moeten wel helemaal onder staan) en breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur dan af en laat de kip minimaal 1,5 uur garen.

Als de kipfilets gaar zijn haal ze uit de pan, laat afkoelen en snijd in blokjes.

Maak dan de saus: smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de kippenbouillon in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen, voeg als laatste de slagroom toe. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Bak in een grote pan in olijfolie de spekjes krokant, voeg hierbij de wortel, ui, knoflook en rode peper en bak dit ongeveer 5 minuten. Schep dit uit de pan en bak in dezelfde pan in een beetje olie de paddenstoelen gaar (ongeveer 5 minuten). Voeg hierbij de rozemarijn en tijm en bak dit nog even mee.

Voeg dan het uimengsel en de kipblokjes toe en roer alles door elkaar. Schenk dan de saus erbij en laat dit even pruttelen op een laag vuur.

Topping: Meng de bloem met de suiker en geraspte kaas in een kom en roer hierdoor de karnemelk en boter. Het moet een dunne deeg worden.

Doe de kip met saus in een ovenvaste schaal en lepel het deeg hierop. Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven tot het deeg bruin en gaar is.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

4 Comments on Kip Cobbler

  1. Wat klinkt dit heerlijk Sandra. Wat moet ik nu, met al die heerlijke recepten die ik steeds voorbij zie komen op blogs?.. Gekkigheid natuurlijk. Ik wil dit zeker eens proberen! X

  2. Oh, dit lijkt me lekker! Ga het recept even opslaan. xx

Leave a comment

Your email address will not be published.


*