Misschien Ooit – Colleen Hoover

Ploffff……. daar valt een pakje door de brievenbus, ik heb dit boek gewonnen bij het blad “Vriendin”. Een tijd lang lag het op de stapel van “nog te lezen” boeken maar omdat ik er geen recensie voor “moet” maken heeft het daar een tijdje gelegen…. tot afgelopen week…. al mijn recensieboeken waren op en ik pakte “Misschien ooit” van de stapel…. ben erin gaan lezen en ik heb het boek niet meer weggelegd…. waar gaat het over?

Er zijn van die momenten waarop het leven niet gaat zoals je had gehoopt. Daar kan Sydney over meepraten. Op de avond van haar 22e verjaardag belandt ze met een gebroken hart in de binnentuin van het appartementencomplex waar ze woont. Ze is er net achter gekomen dat haar vriend het met een ander doet. Dat is dus einde relatie. Punt.

Sydney komt door een samenloop van omstandigheden terecht in een appartement aan de andere kant van de binnentuin. Daar woont ook Ridge, een singer-songwriter met een writer's block. Met Sydneys hulp lukt het hem langzamerhand om weer liedjes te schrijven. Hun creativiteit bloeit op, en daarmee ook hun gevoelens voor elkaar. Maar Ridge heeft al een vriendin. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Young Adult, ik blijf het toch lekkere boeken vinden. Ook dit boek heeft mijn hart gestolen… deze heerlijke weglezende roman neemt je mee in het liefdesleven van Sydney. Dan volgen de gewoonlijke ingrediënten voor dit soort boeken: aantrekkingskracht, oh nee hij heeft al een vriendin, aantrekkingskracht, oh nee ik heb al een vriendin… Dit gaat zo ongeveer het hele boek door, continue vanuit het perspectief van of Sydney of Ridge beschreven…. en weet je…. het greep mij bij de strot… ik had de tranen in mijn ogen… en dan blijkt dat Colleen Hoover niet voor niets een bestselleracteur is!

profielfoto5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Colleen Hoover – Uitgeverij: Zomer en Keuning – 384 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – ISBN: 9789401905770

Als extraatje kun je naar de site http://maybesomedaysoundtrack.com/ waar alle songs die in het boek zijn verwerkt ook zijn af te luisteren. Dat deze zanger Griffin Peterson er meer dan goed uit ziet, is een zeer fijne bijkomstigheid 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: