Opvliegers! – Sabine van den Eynden

Tja, het is toch wel een veeg teken als je wordt gevraagd om een boek met de titel Opvliegers! te recenseren 🙂 Ook ik ben op een leeftijd gekomen dat bij mij de temperatuur soms stijgt op de meest ongelegen momenten… maar even to the point… waar gaat dit boek over?

Vier hartsvriendinnen beginnen allemaal de overgangsleeftijd te bereiken. Daar gaan ze heel verschillend mee om: Lydia is een diva die het lichamelijk verval te lijf gaat met pillen en botox, Ellen gaat op de gezondheidstour, Sas probeert alleen maar te werken en actief te zijn, en Keet knutselt zich door de lastige periode heen. Als de vriendinnen voor de vijfde keer samen op vakantie gaan, moet dat een heerlijke ontsnapping worden aan de beslommeringen van het dagelijks leven. Op Bali hopen ze hun relatieperikelen en andere worstelingen even te vergeten. Maar wie op reis gaat, neemt altijd zichzelf mee...

Voor elke vrouw die de overgang aan ziet komen, er midden in zit of er, gelukkig, vanaf is…. een feest van herkenning! Op lichtvoetige en humoristische wijze heeft Sabine van Eynden het leven van 4 vriendinnen beschreven die strugglen met de overgang. De karakters zijn heerlijk over de top geschreven en ik denk dat elke vrouw zich wel met 1 van deze dames kan vereenzelvigen. Naast het feit dat zij op een kruispunt in hun leven staan is de invloed van relaties en kinderen niet uit te vlakken…. Het boek had voor mij een erg oooooh jaaaaa-gehalte en ik vind het niet meer dan logisch dat er een toneelstuk van is gemaakt! Sterker nog: er komt alweer een nieuw toneelstuk aan van deze 4 vriendinnen: Opvliegers in de sneeuw!

profielfoto4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sabine van Eynden – Uitgeverij: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: december 2016 – ISBN: 9789022580134

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: