Snertevent met Pjotr Vreeswijk

Snert, boeken, een leuke schrijver en een groep gezellige mensen, meer ingrediënten heb je niet nodig voor een topmiddag! Twee weken terug werd het snertevent afgeblazen door de gladheid maar afgelopen zaterdag 21 januari 2017 zijn de deelnemers van de ThrillZone leesclub van Masterplan van Pjotr Vreeswijk in de auto gestapt en naar Den Haag gereden. Daar had Coenraad de Kat zijn huis open gesteld om ons te ontvangen en te voorzien van een heerlijke bak snert.

Ik werd lekker opgehaald door Chantal, één van de leden van de leesclub. De reis was zooooooo voorbij want wij boeklovers hebben elkaar altijd wat te vertellen, echt! Aangekomen bij Coenraad zat Cees van Rhienen onze leesclubbeheerder al klaar om ons te verwelkomen en de rest van de leden druppelden ook binnen. Ontzettend leuk om Theo en Sandra van Uitgeverij Letterrijn te ontmoeten. Sandra heeft namelijk ook de voorkant van Masterplan ontworpen, nice!

Uiteraard mocht schrijver Pjotr Vreeswijk ook niet ontbreken bij dit snertevent. Pjotr is niet van het kaliber stoffige oude schrijver maar is een vlotte frisse politieagent die naast zijn werk ook nog even een goed in elkaar stekende actiethriller uit zijn mouw heeft geschud.

Alhoewel ging dat echt zo makkelijk? Tijdens het soep eten kon ik mijn vragen niet meer bedwingen (tja, ik wil gewoon graag ALLES weten…. 🙂 ) en ik heb Pjotr het één en ander gevraagd. Zo blijkt dat hij al bezig was met een verhaal over de politie. Deze opzet werd na verloop van tijd afgevoerd want, volgens Pjotr, niet spannend genoeg. Daarna heeft hij Masterplan geschreven, laten redigeren en is op zoek gegaan naar uitgeverij.

Naast zijn drukke baan gebruikt Pjotr het schrijven om tot rust te komen. Het is niet eens altijd schrijven maar even nalezen, wat veranderen of er 1 zinnetje bijzetten. De karakters en situaties ontstaan tijdens het schrijven en hij heeft niet van tevoren al een heel boek in zijn hoofd zitten. Soms loopt hij even vast en gaat hij wat anders doen en dan……. dan stroomt de inspiratie zo weer…. heel leuk om dit schrijversproces te horen. Grappig detail is dat hij het afgelopen jaar zelf maar 1 boek heeft gelezen!

Goed nieuws voor de fans: hij is bezig met een vervolg, ook weer met hoofdrolspeler Alex de Klerck. Eén ding weet ik zeker: onze leesgroep kan niet wachten tot dit boek uitkomt want wij waren, zonder uitzondering, allemaal erg enthousiast over Masterplan.

Uiteraard werden er nog even wat fotootjes genomen, handtekeningen gezet en gingen er wat gezellige kwinkslagen over tafel (iets met een sauna en een volgende leesclubbijeenkomst) kortom het was een supergezellige boel daar in Den Haag, bedankt Coenraad!

Liefs Sandra

Klik hier voor de recensie van Masterplan!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: