Zoete aardappel met boerenkool uit de oven

Kathy Veenman voorziet mij regelmatig van lekkere vegetarische recepten. Dit is een overheerlijk winters recept met zoete aardappelen. Bij de zoete aardappel denk je al gauw aan zijn bekende broer, maar de twee zijn geen familie. De zoete aardappel is – in tegenstelling tot de gewone aardappel – een groente. De smaak is zoet en kruidig en hij past goed in zowel hartige als zoete gerechten. Ze zijn ook heel gezond! Ze zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en hebben ze maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen! Ze bevatten wel iets meer koolhydraten in vergelijking met ‘normale’ piepers, maar wel relatief veel vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten. Voor foodies die kampen met diabetes, zijn zoete aardappels ook een redder in koolhydraten-nood aangezien ze een hoge insulinepiek voorkomen.

Kathy gebruikt deze aardappelen om een ovenschotel met boerenkool van te maken.

Ingrediënten:

  • 1 zak boerenkool
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • doosje kastanjechampignons
  • half bakje vegetarisch gehakt
  • kaas 
  • zout

Bereiding:

Schil de aardappels, doe deze in een pan, gesneden boerenkool erbij en kook tot aardappels gaar zijn. Giet af en doe terug in de pan.

Snij de ui en de champignons en bak in olie gaar. Bak kort de vegetarische gehakt mee.

Doe de ui, champignons en gehakt bij de boerenkool met een beetje kaas en stamp door elkaar. kathy

Giet over in een ovenschaal. Plakjes of geraspte kaas erop en laat er een korstje op komen in de oven.

Heerlijk met vegetarische worst en of salade!

Eet smakelijk!

Dank je wel Kathy voor dit lekkere recept 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*