Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Verrast werd ik toen dit lekkere dikke boek die op mijn deurmat viel. Bijgesloten was ook een superleuk t-shirt waar de voorkant van het boek op stond. Ik heb dit shirt aan Maxime gegeven, zij is ook zo’n heerlijke boekenverslinder en heeft toevalligerwijs dit zelfde boek in Engels in Engeland aangeschaft! What a coincidence! Waar gaat het boek over?

Maxime in shirt!

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

Wat een warm Engels bad is dit boek…. Ik heb ervan genoten! Schrijfster Veronica Henry neemt je mee in het leven van Emilia en haar vader Julius. Op een heel natuurlijke manier beschrijft zij de struggle van Emilia om de boekwinkel van haar vader open te houden nadat hij is overleden. Zij wordt geholpen door allerlei vrienden van haar vader en deze vrienden hebben ook allemaal weer hun eigen persoonlijke verhaal welke ook in dit heerlijk weglezende boek worden beschreven. De schrijfster laat de verschillende verhaallijnen en flashbacks mooi door elkaar heen lopen en ik heb van het begin tot het einde gesmuld van dit boek!

profielfoto4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Veronica Henry – Uitgeverij: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2017 – ISBN: 9789022579190

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: