Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, deze gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst zijn het proberen waard!

Ingrediënten:

Gehaktballetjes:

  • 500 gram lamsgehakt (of h.o.h.)
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 4 eetl kokosmelk

Currysaus:

  • 1 theel witte peperkorrels
  • 2 theel korianderzaadjes
  • 1 theel komijnzaadjes
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 eetl pindakaas
  • kokosmelk

Pilaf:

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geraspt
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1/2 theel komijnpoeder
  • 300 gram langkorrelige rijst
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1/4 theel saffraan
  • peper en zout, naar smaak
  • 100 gram erwtjes (diepvries)
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uien, in dunne ringen gesneden

Bereiding:

Gehaktballen: Meng het gehakt met de ingrediënten en draai er 16 balletjes van. Bak in een grote koekenpan in een beetje olie de gehaktballetjes rondom goudbruin.

Curry: Maal ondertussen de peperkorrels, het komijn- en korianderzaad fijn in een vijzel. Voeg de overige ingrediënten (behalve de kokosmelk) voor de saus toe en vijzel tot een egale pasta.

Voeg de currypasta in de pan bij de gehaktballetjes en bak nog even mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Pilaf: In een middelgrote pan op een middelhoog vuur de ui, wortel, rode peper en komijnpoeder bakken. Rijst, bouillon, saffraan, zout en peper toevoegen en aan de kook brengen.

Vuur laag zetten, pan laag zetten en 15-20 minuten laten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. Voeg als laatste de erwtjes toe en wat korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*