Makreel Spinazietaart

Zelf een hartige taart maken is helemaal niet moeilijk. Nog makkelijker als je gebruikt maakt van kant-en-klaar bladerdeeg! Je kunt dit vullen met met allerlei lekkers, zoals deze Makreel Spinazietaart šŸ™‚

Ingrediƫnten:

  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 1 gerookte makreel
  • 2 eieren
  • 125 gram roomkaas
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 270 gram bladerdeeg (op rol)
  • 225 gram gekookte spinazie, goed uitgelekt
  • 10 sherrytomaatjes
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Zet de oven aan op 200ĖšC.

Fruit de ui met de knoflook en tijmblaadjes aan in een pan met een beetje olijfolie.

Makreel schoonmaken: verwijder het vel, fileer de filets van de graat en breek de vis in stukjes (controleer dan gelijk of er geen graten meer inzitten).

Kluts de eieren in een kom en meng dit met de roomkaas en geraspte kaas. Voeg flink wat peper en een beetje zout toe alsmede de gebakken ui/knoflook.

Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier, snijd ongeveer 1 cm vanaf de kant het deeg rondom iets in. Prik met een vork gaatjesĀ  het middelste gedeelte.

Zet het bladerdeeg 10 minuten in de oven om voor te bakken. Als het goed is, blijft het midden plat en zijn de randen omhoog gekomen.

Haal dan uit de oven, verdeel de spinazie, tomaatjes en makreel op het middelste gedeelte.

Schenk het ei/roommengsel hierop en zet de taart weer in de oven.

Bak de taart ongeveer 25 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*