Natuurspiegeltje

Blog van Natasja: De natuur verandert. Een nieuw seizoen komt in zicht. Onze agenda’s laten maart zien wanneer we onze afspraken plannen en zo krijgen we onbewust het vooruitzicht op de lente. Net als in de wereld om ons heen zijn ook in ons bewegingen van de seizoenen voelbaar. Denk maar eens aan die lentekriebels of het gevoel dat veel mensen ervaren ‘als de blaadjes weer gaan vallen’. Door te leven met de seizoenen ervaar je de stroom ervan en ontwikkel je inzichten in waar je staat op het levenspad.

Vaag? Je weet wellicht dat de seizoenen samenhangen met bepaalde thema’s van het land. Denk aan zaaien, groeien, oogsten. Dit is ook zo met de fasen (nieuw, groeiend, vol, afnemend, donker) van de maan. Dit alles geeft diepgang en omdat ik o.a. de thema’s van dit jaarwiel volg, beweeg ik mee met het ritme van mijn innerlijke natuur.

Zoals ik geniet van het licht en de warmte van de zon, zo is ook de maan voor mij heel belangrijk. De volle maan die romantiek en zachte passie uitstraalt. Maar ook verwarring en waanzin kan veroorzaken. Net voor nieuwe maan lijkt de maan te zijn verdwenen; ze is onzichtbaar. Om vervolgens weer te groeien naar een prachtige vol-wassen maan. Hierna zal het proces van afsterven weer beginnen. Zo is ook de kringloop van het leven; een heel mensenleven in een notendop, een cyclus van potentie, groei en sterven…

Kracht van de maan
De kracht van de maan heeft een ingrijpende invloed op ‘alle waterzaken’ op onze planeet en de bewoners. Denk maar aan eb en vloed, regen, de sapstromen in planten en de voortplanting. De beweging van de zee wordt veroorzaakt als gevolg van de aantrekkingskracht van de maan, zon en de aarde. Als je je bedenkt dat vrouwen voor de helft en mannen voor 65% uit water bestaan (baby’s wel 75%), dan besef je dat de kracht van de maan ook op ons veel invloed uitoefent.
De maan is meer dan ‘slechts’ een hemellichaam. Zij is verbonden met ons onbewuste en met onze diepste wortels. De maan geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen; het contact met ons instinct, intuïtie, emoties. 

Feest!
Persoonlijk beleef ik de wisselende manen op zielsniveau; ik voel mij verbonden met de thema’s en houd rekening met de verschillende standen en invloeden van de maan.
Iedere maancyclus, van nieuwe maan naar donkere maan heeft een eigen naam en een specifiek thema, passend binnen het thema van het seizoen. Natuurlijk kun je iedere fase van de maan ‘vieren’ maar de meeste maanbewuste mensen staan stil bij het moment van volle maan: het hoogtepunt van dat thema.
Tijdens een maanfeest kun je diverse dingen doen. Denk aan o.a. het opladen van edelstenen en divinatiemiddelen. Natuurlijk is dit geheel naar eigen wens en behoefte in te vullen, passend bij het thema. Ook is het een ideale nacht om dit buiten te doen, aangezien bij heldere nachten de volle maan veel licht geeft.
Versier je ruimte (met bloemen, takjes o.i.d.), steek kaarsen aan, brand een wierookje of verdamp een etherische olie, trek een inzichtkaart, omschrijf je wensen of je zorgen, teken, maak een zalf, een wenskaars, visualiseer, dans, zing, etc. Het is jouw feestje!

Ruimte
Ten tijde van het schrijven van deze blog (14 februari 2017) is de Maan in afnemende fase. De komende tijd is een mooie periode om dat wat je niet meer nodig hebt, los te laten. Sta er bij stil. Even. Of wat langer. Neem eens de tijd om wat dingen op ’n rijtje te zetten; wat wil jij loslaten om ruimte te geven aan iets nieuws?

Blessings, Natasja

website_header

Voor meer informatie, inzicht of advies kun je bij mij terecht! www.navonne.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: