Nurture Your Nature acupunctuur

Nieuwsgierig ben ik, dat weten jullie. Toen ik een oproep zag op facebook van Alex Djukanovic van Nurture Your Nature, praktijk voor mindful acupunctuur & Chinese kruidentherapie om een keer een behandeling mee te maken, aarzelde ik geen moment. Ik maakte een afspraak met Alex en op een sneeuwachtige zaterdagochtend reed ik naar Purmerend (lekker dichtbij!). In een groot complex aan de Waterlandlaan houdt Alex zijn praktijk. Zijn ruimte is sfeervol en met prachtige cellomuziek op de achtergrond vertelde ik mijn verhaal aan deze zeer vriendelijke man.

Vanaf mijn 11e ben ik de ban van mijn hormonen, zij gaan met mij regelmatig aan de haal en dat vind ik lastig en is ook niet altijd fijn voor mijn omgeving. Alex vroeg mij het hemd van het lijf, hoe lang ik al last had van deze klachten, welke periode van de maand, wat precies de klachten zijn etc. Hij legde mij uit dat hij een behandeling ging doen om mijn lichaam sterker te maken om zo de klachten tegen te gaan. Ik vond dit zelf een verrassende maar hele mooie insteek voor een behandeling.

Na ons gesprek wilde Alex mijn tong zien en mijn hartslag voelen. Oh jee, afvalstoffen op mijn tong en zwak voelende pols gaf aan dat er blokkades aanwezig waren. Wat zijn dat? Het begrip meridiaan is een begrip in de traditionele Chinese geneeskunde en vindt zijn toepassing in acupunctuur en acupressuur. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.

Nadat ik op de behandeltafel was gaan liggen, her en der met dekentjes en kussentjes, ging Alex mijn meridianen na. Een soort van massage met als doel om te vinden welke meridianen uit balans waren. Hieruit bleek ook dat er diverse stevige blokkades waren, au!, en op sommige punten best gevoelig. Daarna werden er naaldjes in mijn benen, armen en buik geplaatst op de specifieke acupunctuurpunten. En neeeeee, dit deed absoluut geen pijn, het voelt als een kleine speldenprikje maar ook niet meer dan dat. Na het plaatsen voelde ik wel een soort van “uitstraling”. Volgens Alex helemaal goed, omdat dan het naaldje zijn werk doet.

Even een moment van rust…. de naaldjes doen hun werk, ik lig onder de warmtelamp en ben superontspannen….. daarna haalt Alex de naaldjes er weer uit en kan ik rustig opstaan en mijn schoenen en sokken weer aandoen. Heeft 1 zo’n behandeling nu zin? In principe is er een begin gemaakt van een reeks behandelingen die wel een tijd kunnen duren omdat mijn hormonale klachten natuurlijk al bijna 40 jaar duren. Met ondersteuning van Chinese kruiden zou een heel mooi resultaat behaald kunnen worden!

Kortom in deze tak van alternatieve geneeswijzen ligt een wereld open voor mensen met bijvoorbeeld huidklachten, menstruatieklachten, pijnklachten, spijsverteringsklachten, zwangerschap – ondersteuning IVF, problemen met energieniveau, hulp bij afvallen, stoppen met roken en op zoek naar de emotionele balans.

Heb je ook interesse? Klik hier om naar de site te gaan van Alex, ook te volgen via Facebook en Twitter.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. De acupunctuur ervaring van Sandra - Nurture your nature

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: