Oreo gezouten karamel en ganache taartje

Lijntechnisch heel handig? Nee, waarschijnlijk niet…. maar lekkerrrrrrrrrrrrrr ♥ ennuh…. soms moet je jezelf ook gewoon eens even lekker verwennen, toch? 😉

Benodigdheden:

1 vierkante bakvorm van 20 cm en een vel bakpapier

Ingrediënten:

  • 154 gr Oreo koekjes
  • 50 gr roomboter
  • 200 gr caramel fudge
  • 2x 100 ml slagroom
  • 125 gr zoute pinda’s
  • 200 gr chocola, puur
  • zoutkorrels

Bereiding:

Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter.

Meng de boter met koekjes en verdeel dit over de bodem van het bakblikje. Druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Zet het blik in de koelkast.

Smelt de caramel fudge en de room in een pan totdat de fudge helemaal is opgelost. Hak ondertussen de pinda’s in stukjes. Haal de pan van het vuur en meng de pinda’s erdoor.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de karamel met pinda’s erop. Zet weer in de koelkast om op te stijven.

Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen de kook aan. Haal het van het vuur en smelt de chocolade erin tot er een mooie dikke saus ontstaat (ganache). Giet dit op de karamelvulling en zet het taartje in de koelkast om minimaal twee uur.

Haal dan het taartje uit de koelkast, bestrooi met zoveel zoutkorrels als je lekker vind en snijd het taartje met een warm mes in 16 stukken.

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*