Tom Kha Kai soep met kip & paddenstoelen

De Thaise keuken is werkelijk verrukkelijk! Het water loopt mij in de mond alleen bij het kijken naar de foto van deze soep! Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Je kunt ook nog allerlei andere ingrediënten toevoegen zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Ook kun je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Als je geen limoenblaadjes kunt vinden, gebruik dan 2 citroenstengels welke je kneust (erop slaan) met de achterkant van een koksmes (tip van Hanneke van Culinea!).

Ingrediënten:

  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 stuk gember (3 cm)
  • 1 rode peper
  • 10 limoenblaadjes
  • 3 el vissaus (nam pla)
  • 1 tl rietsuiker
  • 3 kipfilets
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr shiitake
  • 1 bosje koriander
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen

Bereiding:

Snijd de gember in dunne plakken. Breng in een pan de bouillon en kokosmelk samen met gember, hele rode peper, limoenblaadjes, vissaus en rietsuiker aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 10 minuten trekken.

Snijd ondertussen de kipfilets in kleine blokjes en borstel de paddenstoelen schoon. Snijd en/of scheur de paddenstoelen in stukken.

Giet de soep dan af in een andere grotere pan, de smaakmakers heb je niet meer nodig. Voeg de kip en paddenstoelen in de soep en laat dit op middelhoog vuur garen in de bouillon.

Als de kip gaar is proef je de soep, is deze voldoende op smaak? Zo niet voeg dan nog wat vissaus en/of suiker toe.

Serveer de soep in kommen en garneer het met korianderblaadjes en lente-ui.

Serveer er eventueel lekker naanbrood bij.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*