Blauwe bessen roomkaasmuffins

Muffins, je hebt ze in alle soort en maten en vooral met heel veel verschillende vullingen. In deze variant is er in de muffins roomkaas verwerkt! Erg lekker en zeer smaakvol ♥

Ingrediënten:

  • 210 gram zelfrijzend bloem
  • 1 eetl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 2 grote eieren
  • 120 gram (riet)suiker + extra
  • 180 gram verse roomkaas
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 5 eetl melk
  • 150 gram blauwe bessen (vers of diepvries)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Doe de bloem, bakpoeder,  zout, vanillesuiker en de citroenrasp in een kom.

Klop in een andere kom de eieren luchtig met de suiker.

Mix dan de roomkaas erdoor en meng citroensap, melk en kokosolie erdoor.

Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem (niet teveel kloppen of roeren, hoeft geen super glad beslag te zijn).

Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag en spatel dit erdoor.

Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Leg er nog een paar blauwe bessen op en bestrooi ze met een beetje suiker.

Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.

Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.

Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*