Bulgursalade met pittige zalm

Deze Bulgursalade met pittige zalm kun je zowel warm als koud eten en is lekker als lunch of zelfs als hoofdgerecht!

Ingrediënten:

  • 300 gram bulgur
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 3 eetl rode wijnazijn
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 bos verse koriander, fijngehakt
  • 2 takken verse munt, blaadjes ervan fijngehakt
  • 1/2 ingelegde citroen, vruchtvlees verwijderd en in kleine blokjes (als je geen ingelegde citroen kunt vinden, dan rasp en sap van 1/2 citroen)
  • 4 zalmfilets
  • 1 eetl harissa
  • 1 sinaasappel (rasp en sap ervan)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel wat granaatappelpitten ter garnering

Bereiding:

Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.

Blancheer de broccoliroosjes en giet af.

Doe de uiringen met de azijn in een jampotje meng goed en laat even marineren.

Giet de bulgur af en doe dit in een grote schaal. Meng de bulgur met de rode uiringen, broccoli, komkommer, rode paprika, verse kruiden en citroen.

Maak aan met wat olijfolie, peper en zout en rasp van de sinaasappel.

Bestrooi de zalm met zout en bak de filets aan beide kanten in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de harissa en sinaasappelsap toe en laat even sudderen tot de zalm gaar (nog iets roze van binnen) en de saus ingekookt. Breek de zalm met een vork in stukken.

Serveer de bulgursalade op een bord met daarop de stukjes zalm en een beetje saus erover.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*