Marokkaanse runderstoofpot

Heb je een tajine? Dan kun je deze overheerlijke runderstoofpot hierin bereiden of natuurlijk in een lekkere groot juspan. Wat zijn ze toch heerlijk die smaken uit Marokko ♥

Ingrediënten:

  • 1 kilo doorregen runderlappen
  • 1 eetl bloem
  • 4 eetl olijfolie
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 grote winterwortel, in plakken gesneden
  • 1 eetl Ras-el-Hanout
  • 1 theel gemberpoeder
  • 1 theel kaneelpoeder
  • 250 gram gedroogde abrikozen, appels en dadels zonder pit
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de olie in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin in etappes.

Doe het vlees dan in een grote stoofpan met de bouillon.

Bak de uien met de knoflook en de wortel in de koekenpan met een beetje olijfolie.

Voeg de Ras-el-Hanout, gemberpoeder, kaneelpoeder, en komijn toe. Bak dit 3 minuten mee.

Voeg dit mengsel dan in de pan met het vlees en stoof met deksel ongeveer 1 ½ uur.

Voeg de abrikozen, appels en dadels toe en stoof nog eens 15 minuten.

Lekker met couscous. Tip: ook te maken met een Tajine!

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*