Meer over…. van Juf Marjan

Uiteraard is MeerdanSandra niet alleen op het world wide web maar herbergt dit web heel veel leuke, gezellige, interessante, informatieve en zelfs serieuze websites….Tijd om jullie eens kennis te laten maken met wat “collega”-websites!

Wie kan er nu meer vertellen over kinderboeken? Inderdaad, een juf! Deze juf heeft een hele leuke site over kinderboeken, een luilekkerland voor lezende kinderen of de voorlezende mama 🙂 Als echte boekenfan heb ik haar site natuurlijk even geliked!

Wie ben jij?

Mijn naam is Marjan de Waal, ik ben 47 jaar getrouwd met Erik en wij hebben een zoon Jelmer van 18 jaar. We hebben een ontzettend lieve, maar eigenwijze Boomer Joey. Onze zoon woont inmiddels op zichzelf en Erik en ik zijn dus weer met zijn tweeën.
Ik werk fulltime als leerkracht op een basisschool. Jarenlang groep 7/8 gedaan, en dit jaar groep 6. Mijn man heeft toen onze zoon werd geboren zijn baan opgezegd, en is huisman geworden. Hij is nu nog steeds thuis, maar daardoor kan ik wel fulltime blijven werken. Als ik thuis kom heeft hij het eten klaar en het huishouden gedaan. Heerlijk.

Hoe heet je website/blog en kun je omschrijven waar je site over gaat?

Mijn blog heet “Van juf Marjan”.

In mijn functie als leescoördinator op school is lezen een speerpunt voor mij en ik vind het zelf erg leuk. Op mijn blog plaats ik recensies van prenten-, kinder- en jeugdboeken. Ook Young Adult boeken komen aan de orde. Verder schrijf ik artikelen die vooral met lezen en leesonderwijs te maken hebben.

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

Ik ben juf Marjan en het is mijn blog dus vandaar Van juf Marjan (en de domeinnaam jufmarjan.nl zonder van was al bezet 😉 )

Artikel waar je heeeeeeeeeel erg trots op bent en waarom?

Het artikel waar ik heel trots op ben is https://vanjufmarjan.nl/begrijpend-lezen/

Dit artikel heb ik geschreven n.a.v. een lezing. Tijdens deze lezing ging ik heel anders aankijken tegen de manier waarop het begrijpend lezen wordt aangeleerd. Ik kreeg op dit artikel veel positieve reacties en heel veel views.

Wat is het leukste aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik dat ik van mijn werk mijn hobby kan maken en anderen kan vertellen  wat mij bezig houdt. Ik vind het ook belangrijk dat kinderen lezen en door het schrijven van mijn recensies hoop ik kinder- en jeugdboeken meer onder de aandacht te brengen.

En dan natuurlijke de logische vervolgvraag, wat is het stomst aan bloggen?

Is er iets stom aan bloggen? Nee eigenlijk niet. Ja, natuurlijk heb je wel eens even geen inspiratie, weet je even niet waar je over schrijven moet, maar dan pak ik gewoon weer een leuk boek en ga die lekker lezen. Als ik het uit heb kan ik weer bloggen, want dan kan ik weer een recensie schrijven.

Als je niet blogt dan?

Doe ik een spelletje op mijn tablet, houd ik me bezig met een haakwerkje, ik lees heel veel en als het mooi weer is gaan mijn man en ik lekker fietsen, met onze hond in de fietskar.

Waar zie je naar uit dit jaar?

Ik hoop dat mijn vernieuwde blog veel bezoekers trekt, want het is leuk om te zien dat je artikelen gelezen worden. Verder hoop ik veel nieuwe kinder- en jeugdboeken te lezen.

Tot slot nog wijze woorden/mooie quote?

We shouldn’t teach great books; we should teach a love of reading. Een quote van B.F. Skinner (psycholoog)

Klik hier om naar de site VanJufMarjan te gaan! Uiteraard is zij ook te volgen via Facebook, een Facebookgroep, Twitter, Instagram en Pinterest.

2 Comments on Meer over…. van Juf Marjan

  1. Dank je wel Sandra voor dit mooie artikel!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: