Meesterdeal – Marlen Beek-Visser

Marlen Beek-Visser debuteerde in 2015 met de thriller Stem! wat haar direct een nominatie opleverde voor de Schaduwprijs, prijs voor het spannendste debuut. Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Coenraad heeft “Meesterdeal” gelezen, waar gaat het boek over?

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo's enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt. Emiel weet een manier om haar te helpen. Net als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt.

Recensie:

Het verhaal grijpt je vanaf het eerste moment bij de kladden en sleurt je mee in het gezinsleven van de familie Van Lierop. Door de vlotte, makkelijke, toegankelijke en daardoor open schrijfstijl is het alsof je het gezinsdrama van dichtbij meemaakt. Door de vele geheimen lijkt je als lezer mee te varen op een zinkend schip in de wisse overtuiging dat het reddeloos is verloren.

De verhaallijnen zijn duidelijk en er worden verschillende zijsprongen gemaakt waardoor dit gezinsleven steeds complexer wordt, echter raakte ik het spoor niet bijster in een alledaags gezin waarvan de personen allen met een rugzakje door het leven gaan. Het verhaal biedt een mooie mix van heftige voorvallen, een goed opgebouwde spanning met de vele emoties die vrijkomen.

Marlen Beek-Visser heeft met “Meesterdeal” bewezen dat je niet meer om haar thrillers heen kunt.

4**** doocoenraad1r recensent Coenraad de Kat

Auteur: Marlen Beek-Visser – Uitgeverij: Ellessy Crime – 279 pagina’s – Verschenen: december 2016 – ISBN: 9789086603121.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: