Pastasoep

Deze Pastasoep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Hanneke heeft hiervoor Maltagliati pasta gebruikt, maar je kunt elke soort pasta hiervoor gebruiken natuurlijk 🙂

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1/2 rode peper, fijn gesneden
  • 1 liter bouillon (runder of kippen)
  • 1 pakje pastasaus (ik heb Sugo pastasaus pikant genomen, 390 gram)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 eetl balsamicoazijn
  • 1 eetl (riet)suiker
  • 1 eetl gedroogde oregano
  • 1 bosje basilicum, gehakt
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 1 laurierblad
  • peper en zout naar smaak
  • 175 gram pasta
  • 100 ml crème fraîche
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak in een grote koekenpan op hoog vuur het gehakt rul en bruin. Giet dan af om het vocht en vet kwijt te raken.

Bak in dezelfde pan de wortel, ui, knoflook en rode peper glazig.

Zet ondertussen een grote soeppan op het vuur en breng hierin de bouillon, pastasaus, tomatenblokjes, balsamicoazijn, suiker, en kruiden aan de kook.

Voeg hierbij het gehakt, de gebakken wortel met ui en de pasta. Laat op zacht vuur koken tot de pasta gaar is.

Haal het laurierblaadje eruit, voeg de crème fraîche en geraspte oude kaas toe en roer nog een keer goed door. Het moet een lekkere stevige soep worden.

Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer in kommen en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

2 Comments on Pastasoep

  1. Wat ziet het er hier gezellig en knus uit! Die pastasoep ga ik onthouden!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*