Spring!

Blog van Natasja: De innerlijke weegschaal
Vorige week, met het begin van de astrologische lente, vierden wij het lentefeest. In een maarts weekend waarin de wind en regen nog volop tegen onze ramen sloeg, vierden wij de terugkerende kracht van de Zon, het groeiende licht en de voorjaarsequinox. Tijdens een (herfst- en lente) equinox zijn dag en nacht qua aantal lichturen gelijk. Een mooi moment om het evenwicht in onze innerlijke wereld te begluren. Met als thema ‘balans’ stonden wij stil bij de gelijkheid aan licht en donker in en om ons heen. En vooral: wat is er nodig om meer evenwicht te creëren. En voor welk doel. Think about it. Wat heb je nodig of, waar wil je minder van. Wat gun je een ander? Waar slaat de weegschaal door? En dan niet slechts bij of voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. Het was een prachtig ritueel.

Make it matter
Waar denk jij aan bij evenwicht? Wat is er nodig om ons heen, op welke kant van de weegschaal. Meer respect, empathie en geduld wellicht. Voor elkaar en elkaars verschillen in afkomst en opvoeding. Verbroedering en verzustering is, ondanks de afstand door social media, nog steeds aanwezig. Gelijkgestemden zoeken elkaar -gelukkig nog steeds- op voor positiviteit, hulp en vriendschap aan anderen. Na de berichtgeving over de aanslagen bundelen wij onze energie om kracht te sturen naar hen die het nodig hebben. Naar de slachtoffers en nabestaanden die hun dierbaren moeten missen. Maar ook naar de families en vrienden van de geweldplegers. En laten we dit vooral doen in onze directe omgeving: voor elkaar klaarstaan. Voor de buurvrouw, voor mens en dier in nood. Voor onze Aarde. Hulp bieden. Iedere dag. Draag jouw steentje bij, groot of klein. Make it matter. Blijf jij in evenwicht, dan help je jouw omgeving en zo ook jezelf!

Naar buiten!
En zo nodigt de voorjaarsequinox ons uit om naar buiten te komen en onze blik te richten op de toekomst. De lente is een vruchtbare tijd om onze doelen meer visueel te maken. Maar met die blik op de toekomst, loop je het risico dat je het NU vergeet. Dat zich in je hoofd meerdere plannen vormen waarin je je vervolgens verliest. Om vooruit te kijken heb je grond(ing) nodig. Moeder Aarde draagt ons, biedt ons haar bodem waarop we onze stappen zetten. En nu het warmer wordt – nu en dan zelfs een echte lentedag – kunnen we ook meer buiten zijn, de frisse lucht inademen, de wind door onze haren laten wapperen, de winter uit ons lijf laten zakken en wakker worden.

Helder
In deze tijd van veranderingen in de wereld en als veel onzeker wordt, is het fijn dat er altijd de seizoenen zijn. We kunnen altijd rekenen op de gang van de aarde om de zon. Als we ons meer bewust zijn van deze overgangen kan dat een fijne steun en oriëntatie geven. Het helpt ons om ons meer te verbinden met de elementen, met Lucht, Vuur en Water en met Aarde, met de kosmische realiteit van het leven. Om helder vooruit te kunnen kijken is het goed om af en toe terug te blikken. Dingen los te laten. De zwaarte van je weegschaal te nemen. Zo wordt je pad zichtbaarder en lukt het je beter om te focussen op wat jij echt wilt bereiken. Ik wens je vele lentekriebels!

Blessings, Natasja

website_header

Voor meer informatie, inzicht of advies kun je bij mij terecht! www.navonne.nl

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: