Verkiezingen?

Blog van Jetske: vandaag moeten we weer naar de stembus en och lieve hemel waar zullen we eens op stemmen. Je werd afgelopen tijd in de media werkelijk doodgegooid met verkiezingen, peilingen, interviews en debatten…. je ziet door de bomen het bos niet meer!

Nu ben ik van de generatie die wel gaat stemmen anders mag je niet meepraten en ook niet zeuren zeg ik altijd, dat is me ook met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een echt rood nest, PVDA, NVV, Varagids en het Vrije Volk voerden de boventoon in huize de Wit. Toen was het ook nog wel overzichtelijk, je had de KPN voor de katholieken, de CHU voor de Christelijke, de ARP voor de donkerchristelijke, VVD voor de middenstand, later D66 voor de intellectuelen, PPR voor de geitenwollen sokken en dan nog de donkerrode communisten. Dat was het wel zo’n beetje, hoe overzichtelijk wil je het hebben.

Nu heb je een lijst in de bus gekregen daar kan je ongeveer mee behangen en daar staan partijen op waarvan ik denk: “hoe verzinnen ze het”. Het enige buitenissige wat ik me van vroeger kan herinneren was Boer Koekoek en Janmaat. Nou dat was wat, heel Nederland sloeg op tilt. Nu hebben we voor alle soorten en modellen mens een partij en ze staan elkaar zo ongeveer naar het leven. Daar moeten wij dus een keuze uit maken… en onze jongeren ook… ik kan me best voorstellen dat die zeggen: “toedeledokie, bekijk het maar”. Ik vind het ook wel eens eng als je hoort wat ze allemaal roepen en zeggen, het is allemaal zo respectloos, dat is niet altijd een goed voorbeeld voor de jongere generatie!  Zelf moet ik natuurlijk ook naar de stembus en ik haal het niet in mijn hoofd om niet te gaan. Mijn vader loopt met me mee en vandaag helemaal want het is op zijn verjaardag.

Wat ben ik vreselijk blij dat mijn krom gewerkte vadertje er nu niet meer is, als ik iemand hoort raaskallen “eigen volk eerst”… want wat zou hij trots geweest zijn op zijn kwart Italiaanse achterkleinkinderen en natuurlijk ook op de andere “kaaskoppen”. En ik? Ik ga vandaag gewoon richting stemhokje en stem gewoon weer op de partij van Vadertje Drees, je moet nooit je afkomst verloochenen…

Liefs Jetske

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: