James Hond in Thailand

Weet je nog dat ik aan het begin van dit jaar naar Thailand ben geweest? Wat een prachtige reis was dit, zoveel mooie dingen gezien! Om er heerlijk op terug te kijken heb ik heb er natuurlijk weer een mooi filmpje van gemaakt ♥ natte neus van James!

Mijn naam is Hond, James Hond en ik reis de hele wereld rond! James is de “reishond” van MeerdanSandra.  In de zomer van 2016 heeft hij aardig wat landen bezocht: Malaga, Italië, Amerika, Bonaire, Drenthe en Macedonië/Albanië. Tijdens zijn reizen plaatst James elke dag een foto op Facebook. Leuk om dit elke dag te volgen. Zie je hem niet, ook dat kan…. 😉 soms moet hij even bijkomen van al dat gereis….

 1. Ja hoor daar staat ‘ie, mijn blauwe vogel van de KLM Royal Dutch Airlines….. op naar de zon!
 2. Zucht…. net aangekomen in Ko Samet, een eilandje aan de Oostkust van Thailand. Het eiland ontleent zijn naam aan de Melameuca, een boom uit de Mirtefamilie, die te vinden is over het hele eiland. Het Thaise woord voor deze boom is Samet (ต้น เสม็ด ขาว). In het verleden werd dit eiland ook aangeduid met de informele naam, Ko Kaeo Phitsadan (Thai: เกาะ แก้ว พิสดาร), oftewel het “Magische Kristallen Eiland”….. ik denk dat ik het hier wel even kan uithouden!
 3. De overschakeling van vorst naar bijna 30 graden is best heftig, eventjes met mijn oortjes uit de zon!
 4. Zie je mij zitten? Overal in Thailand zie je de afbeelding van Boeddha, de ene keer in steen, dan weer in hout of beton, soms versierd met edelstenen en goud en altijd met een glimlach. Daarnaast is in het huis- en straatbeeld ook het geloof in geesten sterk aanwezig. Elk huis, elke winkel heeft zijn geesteshuis, aangekleed met vruchten, bloemen, wierook en kaarsjes.
 5. Owwwwwww die Thaise keuken……. ik vreet mijn pootjes erbij op!
 6. Jiehaaaaaaaaa, op de speedboat van Koh Samet naar Rayong op het vasteland van Thailand, morgen reis ik verder het land in.
 7. Op het station van Bangkok, let op de rouwversiering! Koning Bhumibol Adulyadej overleed afgelopen oktober op 88-jarige leeftijd. Hij was de langst regerende koning ter wereld en werd door de bevolking aanbeden als een God. Diezelfde bevolking wikkelde zich in een maand lang in diepe rouw en voor de overheid geldt zelfs een rouwperiode van een jaar!
 8. Wat handig, lekker met de nachttrein naar Chiang Mai. Terwijl ik straks op 1 oortje lig, leg ik kilometers en kilometers af….. en reis naar het Noorden van Thailand.
 9. In de trein naar Chiang Mai…. ik denk dat als mijn oortjes het bed voelen dat ik…. zzzzzzzzzzzzzz……
 10. Na een lekker nachtje in de trein aangekomen in Chiang Mai. Chiang Mai (Thai เชียงใหม่), is de hoofdstad van de provincie Chiang Mai. De plaats ligt zo’n 700 km ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van het land. Eerst maar eens op zoek naar mijn hotel…..
 11. Mijn hotelkamertje gevonden in Chiang Mai, mmmm niet gek toch? Ik kan ieder geval languit met mijn pootjes
 12. Voordat ik allerlei tempels ga bezoeken even lekker in de ontspanstand bij het zwembad… zouden ze hier ook masseurs hebben?
 13. Wiang Kum Kam, waarschijnlijk gebouwd door Koning Mengrai als hoofdstad van het Lannarijk 700 jaar terug. Maar de archeologen zijn het daar nog niet helemaal over eens… zij denken dat Wiang Kum Kam al langer bestaat….
 14. Fotomoment tussen de stenen monniken!
 15. Dit is een Wat Chedi Luang en deze vormt het centrum van de oude stad. In deze tempel heeft volgens de legende Koning Mengrai zijn intrek genomen. Kun je mij ontdekken?
 16. Boeddhabeelden zijn er in verschillende houdingen, die staan voor de dagen van de week. Zoals wij in het Westen weten onder welk sterrenbeeld we zijn geboren, zo koestert de Thai de dag van de week dat hij geboren is.
 17. Chedi Si Liam, een piramide-vormige tempel die door koning Mengrai is gebouwd ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw. Als je in de tempel van dichtbij bekijkt zie dat er in elk van de bogen een boeddha zit.
 18. Helppppp, zo’n klein hondje is maar een snack voor zo’n grote vergulde draak!
 19. Een van de karakteristieken van Boeddhabeelden en van andere boeddhistische figuren, is de houding van de handen, de mudra. Iedere mudra heeft zijn eigen betekenis. Eén van de meest voorkomende is Dhyanamudra. Beide handen in elkaar gevouwen in de schoot – de historische Boeddha in dagelijkse meditatie.
 20. Wat was Wiang Kum Kam prachtig! Tijd om weer naar het hotel te gaan!
 21. Er wonen in Thailand ca. 40 verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruikmaakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ik eet nog steeds mijn pootjes erbij op!
 22. Zie ik er niet prachtig uit! De orchidee is de nationale bloem van Thailand en te zien in veel logo’s in heel Thailand. Er zijn zo’n 27.000 variaties van de orchidee in Thailand.
 23. Het is nu nog een beetje bewolkt maar Krabi is één van de mooist gelegen gebieden in Thailand. Gelegen aan de kust tussen de kalksteen rotsen is dit één van de meest populaire plekken in Thailand!
 24. Met de boot naar…….. Koh Jum….. een klein Thais eilandje in de Andaman Zee in het zuiden van Thailand……. niet barstensvol toeristen maar me, myself and I!
 25. Aankomst op het eiland Koh Jum…. ik denk dat hier wel een paar overheerlijke nachtjes kan doorbrengen….
 26. Uitzicht vanaf mijn “terras”, ik kan ’s morgens vroeg zo de zee in duiken!
 27. Ja hoor, ik heb een kokosnoot gevonden! Lekker aan de slurp!
 28. Wowwwww, wat een sneeuw hebben jullie in Nederland! Wel erg koud aan mijn hondenpootjes! Gelukkig zit in Thailand, nu hebben jullie mijn bed en mijn uitzicht gezien maar nog niet mijn ontzettend skattige huisje!
 29. Blubbbbb….. was ondergedoken in deze mooie Thaise zee… beetje later dan normaal weer opgedoken!
 30. Vandaag maar eens lekker stukje varen!
 31. Aahhhhhhhhh hou die aap achter mij in de gaten…. best een beetje eng zo’n bezoek aan Monkey Island!
 32. Koh Phi Phi werd wereldberoemd na de verfilming van ‘The Beach’; met Leonardo DiCaprio en de Maya Bay in de hoofdrol. Deze geheime lagune op Koh Phi Phi Leh is misschien wel de meest populaire attractie van heel Thailand.
 33. Keuzes, keuzes….. uit welk glas zal ik nu eens een lekkere slok nemen….
 34. Laatste dag op deze locatie…. even met mijn poezelige oortjes in de schaduw terwijl de mensen afkoelen in het water…. zout in mijn vachtje is geen goed idee!
 35. Met Thai Air Asia op weg naar de hoofdstad van Thailand.
 36. Jihaaaaaa op de fiets door Bangkok, mijn naam is Hond…. James Hond!
 37. Wowwwwwww zie jij ze spartelen? Dat zijn meervallen en die ben ik aan het voeren.
 38. Ik ben nu op de bloemenmarkt in het nieuwe deel van Bangkok. Deze is 24 uur per dag geopend. Veel bloemen worden geofferd aan de goden of op de boten als versiering gebruikt.
 39. Zelfs een hond moet wel eens winkelen! Ik ben nu in het MBK Center voluit Mah Boon Krong (Thai: มาบุญครอง) een groot winkelcentrum in Bangkok. Het winkelcentrum heeft 7 verdiepingen is 330 meter lang, heeft ruim 2500 winkels en 150 eet en drank stalletjes/restaurants die een ruimte innemen van 89.000 vierkante meter. Ik denk dat ik hier wel kan slagen.
 40. Uitzicht over Bangkok vanaf de Baiyoke Tower II, het hoogste hotel van Zuidoost-Azië. Het gebouw is 309 meter hoog en heeft 84 verdiepingen. Het gebouw bestaat uit 673 hotelkamers en heeft een publiek observatiedek op de 77ste verdieping. Eén keer raden op welke verdieping ik nu sta?
 41. Na al dat geshop en getuur over die gebouwen tijd voor een lekker stukje fruit….welke zal ik eens uitkiezen?
 42. Het gebouw van het ministerie van Defensie ligt naast het Koninklijk paleis in Bangkok het valt op door 18de eeuwse bouwstijl.
 43. Het Koninklijk Paleis in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienstdeed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw. Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin, het historisch hart van Bangkok, op de westelijke oever van de Menam. Het gehele complex omvat 218.400 vierkante meter en wordt volledig omzoomd door een witte muur van 1,9 kilometer.
 44. Rouwende Thai mogen na het overlijden van koning Bhumibol naar het Grote Paleis om daar afscheid te nemen. Er zijn 10.000 mensen per dag welkom, hebben de autoriteiten bepaald. Koning Bhumibol overleed op 13 oktober 2016 en sindsdien is het druk voor het paleis in Bangkok. De Thai rouwen bij het paleis en zijn allemaal in het zwart gekleed. De vorst wordt waarschijnlijk pas volgend jaar begraven.
 45. Op een grote rotonde in Bangkok niet ver van het Koninklijk Paleis en Wat Phra Kaeo staat enorme roze olifanten standbeeld gewijd aan de Koning, zijn wapen staat bovenop.
 46. Lekker scheuren door Bangkok in deze tuktuk! My name is Hond…. James Hond…..
 47. Chinatown in Bangkok…. De Chinese gemeenschap verhuisde rond 1782 uit Rattanakosin (de oude stad) naar de huidige locatie. Ooit was de Chinese wijk het financiële centrum van Bangkok.
 48. Laatste dag…. op het vliegveld…. historisch ontmoet modern minimalisme in de hoofdterminal van Bangkok’s Suvarnabhumi Airport, ontworpen door Helmut Jahn. Suvarnabhumi, wat ‘de luchthaven van de glimlach’ betekent, heeft de trotse claim ’s werelds hoogste vrijstaande controletoren te hebben, 123 meter!
 49. Heeeeeee…….. ben ik met deze mooie blauwe vogel ook niet naar dit prachtige land gekomen? Wat een supervakantie heb ik in Thailand gehad….

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: