Kip met citroenrijst en asperges

Joehoe, aspergetijd! Je kunt ze natuurlijk heel traditioneel eten (klik hier voor het recept) met nieuwe aardappeltjes, ham, ei en een botersaus of in dit heerlijke éénpansgerecht! Dat glas Chardonnay smaakt bij beiden 😉

Ingrediënten:

Kip:

  • 4 kipkarbonades
  • 1 citroen, rasp en sap ervan

Rijst:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 300 gram arboriorijst
  • 8 asperges, geschild en in stukken van 1,5 cm gesneden
  • 1 citroen, in dunne plakken gesneden
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 eetl oregano
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

Laat de kipkarbo’s minimaal een paar uur marineren in de citroensap en rasp.

Haal de kip uit de marinade en dep ze droog (bewaar de marinade). Strooi peper en zout op de kip.

Verhit 1 eetl olijfolie in een grote diep bakpan en bak de kipkarbo’s tot ze goudbruin zijn aan beiden kanten. Haal ze dan uit de pan.

Zet het vuur lager en bak de ui tot deze glazig is, voeg de knoflook en rijst toe en bak deze even mee. Giet de marinade en (niet alle) bouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en doe de asperges, oregano, citroenplakken en kip erbij. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 25-30 minuten zachtjes koken tot de rijst en kip gaar is.

Controleer tussendoor of er nog wat bouillon bij moet. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op Culinea!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*