Kruidige boterkoek

Eigenlijk is deze heerlijke kruidige boterkoek voor de maand december…. maar ja, de koek is zo lekker dat je het wat mij betreft het hele jaar door kan eten…. weet je wat…. we maken er gewoon paasboterkoek van 😉 moet kunnen toch?

Ingrediënten:

  • 300 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 el koek/speculaaskruiden
  • 1/2 sinaasappel, rasp ervan
  • 1 ei, geklutst

Bereiding:

Mix de boter met de suikers en zout. Voeg de bloem, kruiden en sinaasappelrasp toe en kneed met je handen tot een stevige bal. Verpak het deeg in plastic folie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Bekleed een vierkante bakvorm (22 cm) met bakpapier. Leg het deeg hierop en druk het gelijkmatig in de vorm. Bestrijk het deeg met het ei en trek met een vork vormpjes in het deeg.

Zet het in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Laat het in de vorm afkoelen (een paar uur) en snijd de koek dan in blokjes.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*