Uiensoep

Het weer leent zich nog prima voor deze uiensoep. Dit overheerlijke recept is van de moeder van Hanneke van Culinea! Er zit wat uitgebakken spekjes bij voor een extra hartige smaak. De soep wordt geserveerd met kaasbrood, mmmmm het water loopt mij in de mond.

Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 6 grote uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1,5 ltr runderbouillon
  • 12 sneden oud stokbrood
  • 150 gr oude kaas, geraspt

Bereiding:

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de spekjes lekkere bruin, voeg de uien toe en bak op laag vuur, af en toe roerend, 25 minuten of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.

Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Giet nu langzaam en al roerend de wijn toe en breng aan de kook tot de alcohol verdampt is.

Voeg dan de bouillon en de takjes tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen.

Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en proef of de soep goed van smaak is.

Verwarm de grill voor. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze onder een hete grill, bestrooi ze dan met de kaas en laat de kaas in 2 minuten smelten tot deze bubbelt en goudgeel is.

Schep de soep in verwarmde kommen en leg op elke kom 2 sneetjes kaasbrood. Serveer de soep meteen.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*