Farfalle Primavera

Deze Farfalle Primavera doet zijn naam eer aan. Het is een pasta met heerlijke groene voorjaarsgroenten. Het is lente en de groene asperges liggen in de winkel, dus tijd voor een lekker voorjaarspasta. Het is een niet te moeilijk recept en vrij snel klaar!

Ingrediënten:

  • 350 gram farfalle
  • 250 gr groene asperges
  • 4 bleekselderijstengels
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • Boursin cuisine knoflook
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • peper en zout
  • 10 stengels bieslook
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de farfalle pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schil (eventueel) de asperges en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Spoel de bleekselderijstengels schoon, verwijder de draden en snijd de stengels in dunne halve maantjes.

Spoel de courgette schoon, snijd hem in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne plakjes.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak hierin groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze enigszins zacht geworden zijn. Meng 2 flinke eetlepels van de Boursin door de groenten.

Giet de pasta af en giet deze met een beetje vocht bij de groenten. Voeg de erwtjes toe en meng alles door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Snijd de bieslook fijn. Schep de pasta op de borden en bestrooi met de bieslook. Rasp hierboven de Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*