Gekrulde tenenwerk: Bed & Breakfast

Kijken jullie wel eens naar het programma Bed & Breakfast op zondagavond? Ik had er vorig seizoen al eens een paar stukjes van voorbij zien komen en ook vanavond viel ik met mijn neus in de boter 🙂 De 3 deelnemende stellen kwamen uit Friesland en Drenthe en logeerden bij elkaars Bed & Breakfast-gelegenheid en beoordeelden elkaar in dit programma. Als onnozele kijker denk ik dan: “wat leuk dan kunnen zij kijken hoe leuk een ander het doet en misschien nog wat ideetjes opdoen voor hun eigen Bed & Breakfast”.

Niets is minder waar… er loopt altijd 1 stel tussen die met een beetje “ik voel mij beter maar ah gos ik kom ook eens bij jouw toko kijken”-blik in de rondte loopt en dan achter de gesloten deuren de hele bezoekende Bed & Breakfast afbrandt… In deze aflevering was de vrouw van dit stel een soort van mevrouw Helderder uit Floddertje, je kent haar misschien wel: zo’n kraakhelder en schoonmaaktype die er een speciale radar op na houdt om elk stofje en in dit geval haartje op te speuren in een ontzettend leuk ingerichte pastorie in Friesland. De bezoekende stellen verbleven in de Jopie Huisman- en Mata Hari-kamer. Alleen die namen al zijn geweldig leuk gevonden! Welnu, Frau Helderder vond één haar…. tuut tuut tuut…

Daarna gingen de stellen naar Frau Helderder en haar man, inderdaad kraakhelder, geen stofje te vinden maar ook weinig smaak en kraak in de kamers. Het leek wel een hotel, zo ongezellig en onpersoonlijk… en de tips die zij kregen werden met een kwinkslag van tafel geveegd, wat nou een plankje voor de spiegel? Nee hoor, dat vonden zij echt niet nodig, tssssssss…

Het derde stel was nogal alternatief en dat was zeker te merken aan de Bed & Breakfast die zij hadden: Mongoolse Yurts. Prachtige Yurts, speciaal gemaakt in Mongolië van originele materialen (paardenhaar!) en helemaal ingericht met de prachtige kleurrijke meubels uit dat land. Er werd van de andere 2 echtparen een stukje flexibiliteit verwacht want naast het verblijf in de Yurt was het een soort van kamperen, maar zeker een belevenis op zich! Frau Helderder stond heel duidelijk niet open voor dit avontuur en zat al wankelend en stekkerend op een krukje aan het Mongoolse tafeltje te klagen tegen manlief. Uiteraard was manlief het helemaal met haar eens…

Ze vonden het dus niets en ze zullen het ook nooit wat vinden, dat was wel duidelijk… en daarna, bij de beoordeling, heel huichelachtig en met een uitgestreken smoelwerk zeggen: “wij vinden de locatie erggggg bijzonder, het ontbijt erg lekkerrrr en  we kunnen zien dat jullie er heel veel aandacht hebben besteed maarrrrrrrrr… denk er even een duivels glimlachje bij … wij vinden het toch te veel op kamperen lijkennnnnn”…

Kortom heerlijk geneuzel op de vierkante meter, gezeur over te krappe w.c.-borstels, plankjes die missen bij de spiegel, waar is de waterkoker om even een bakje koffie te zetten en oh gut, daar ligt een haar…. met soms plaatsvervangende schaamte en gekrulde tenen kijk ik naar dit programma, maar wat is het leuk ♥

Liefs Sandra

4 Comments on Gekrulde tenenwerk: Bed & Breakfast

  1. Ik ken het. En wat kunnen ze goed muggenziften hé?

  2. Ik heb het nog nooit gezien maar wordt nu toch wel nieuwsgierig 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: