Vandaag houden we het droog – Petra Vollinga

Wat een fleurige en vooral erg aantrekkelijke cover heeft dit boek! Als bijna 50’er krijg ik gewoon nostalgische gevoelens bij zo’n mooie turquoise typemachine 😉 Ik had echt zin om in dit boek te duiken en dat heb ik ook gewoon lekker gedaan, waar gaat “Vandaag houden wij het droog” over?

Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze die haar de liefde van haar leven kost. En hoewel ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, beseft ze op haar vijftigste dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.
Abe, ooit een veelbelovend muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Hij rommelt zich door het bestaan, maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reunieoptreden te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven. Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Recensie:
Maakt dit boek de belofte van de aantrekkelijke cover waar? Absoluut, ik ben vanaf de 1e bladzijde van deze roman meegesleurd in het leven van de 50-jarige Eva en muzikant Abe. Vanuit beider perspectief en wisselend in het heden en verleden wordt er stukje bij beetje de puzzelstukjes aangereikt om het mysterie van hun verleden op te lossen. De frisse manier van schrijven van Petra Vollinga is heel herkenbaar. Ik gebruik heel veel van de uitdrukkingen/kwinkslagen (ik noem een Clooney en kletsende mensen bij een concert in Paradiso) die zij in het boek gebruikt zelf ook en hierdoor werd mijn grijns met het hoofdstuk groter. Mijn romantische hart ging steeds harder kloppen naarmate het einde van het boek naderde…. de vraag is natuurlijk, komt alles goed? “Vandaag houden we het droog” is een heerlijke frisse roman die ik met voldane zucht aan het einde heb dichtgeslagen…

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Petra Vollinga – Uitgeverij: Boekerij – 256 pagina’s – Verschijnt: maart 2017 – ISBN: 9789022577950

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: