Kip Chow Mein

Mmmm, 2 weken terug dit recept gemaakt! Smaakt heerlijk en zoooo klaar, dat wil toch elke huisvrouw/man? Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, Hanneke heeft de woknoedels gebruikt. Ook kun je variëren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, Hanneke had toevallig nog broccoli en wortel in huis daarom heeft zij dat gebruikt. Maar met peultjes, paprika, paksoi en/of shiitake zal het ook erg lekker zijn.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el oestersaus
  • 2 kleine kipfilets
  • 1 kleine broccoli
  • 2 winterpenen
  • 125 gr woknoedels
  • zonnebloemolie
  • klein bosje koriander
  • 2 lente-uien
  • 1 handvol pinda’s

Bereiding:

Rasp de knoflook en gember, doe dit in een middelgrote kom. Snijd de rode peper doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de peper dan fijn. Doe dit ook de kom en meng hierdoor de sojasaus, tomatenpuree en oestersaus.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer dit in het mengsel. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de wortels en snijd dunne repen met een dunschiller of met een spiraalsnijder

Kook de noedels (volgens aanwijzing op de verpakking) samen met de broccoli en wortel in 1 pan. Verhit de olie in een wok en roerbak ondertussen hierin de kip met marinade en al.

Giet de mie met groenten af en voeg dit bij de kip in de wok en meng alles door elkaar.

Snij de koriander en lente-ui. Verdeel de mie over twee borden en bestrooi met de koriander, lente-ui en pinda’s.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

2 Comments on Kip Chow Mein

  1. Miranda Roos // 11 juli 2017 at 20:32 // Beantwoorden

    Gisteren de kip chow mein gemaakt met paprika, paksoi, bosui en cashewnoten, Hij was echt heerlijk, die marinade is top. En lekker snel klaar. Dank voor het recept die gaan we vaker maken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*