Lichtpuntjes…

Lichtpuntjes, soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn…

Deze quote speelt al een paar weken door mijn hoofd nadat ik deze prachtige houten lantaarn heb ontvangen van de site Kaars & Geur om te reviewen. Geweldig leuke lantaarn en hij staat heel decoratief op mijn houten tafel ♥ helaas is het de laatste weken nogal Hollands weer… mijn zonnescherm speelt zo ongeveer het weermannetje… in….en uit….en in….en uit…. en dat zo 10 keer per dag!

Maar om nog even terug te komen op die lichtpuntjes… ik geloof daar echt in… als we allemaal een klein beetje denken aan de mensen om ons heen… en het hoeft helemaal niet zo groots en meeslepend te zijn, echt niet…

Mijn ervaring is, ja deze golden oldie spreekt…, dat een glimlach en een vriendelijke woord bijvoorbeeld in een winkel al wonderen doet. De kassameisjes zien de hele dag door voornamelijk van die klanten die a. liever geen boodschappen doen, b. nog liever op hun telefoon turen en c. geen stom woord zeggen…. en dat in willekeurige volgorde…. Zo heb ik altijd een gezellige opmerking klaar voor “mijn” kassameisje en volgens mij worden wij hier allebei “blaid” van 😉 (Zaans woord voor blij!)

Oh ja, had ik al gemeld dat ik ook erg “blaid” ben met mijn lantaarn, ja he?

Vrijwilligerswerk, nog zo’n dingetje! Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik hier ook een beetje ingerold ben. Mijn eerste “goede daad” is dat ik al jaren lang loop voor de brandwondenstichting. Chiara zat nog op het kinderdagverblijf en toen kreeg ik een voorlichtingsavond van de brandwondenstichting. Ik heb de halve avond met mijn hoofd afgewend gezeten, wat een akeligheden allemaal. Ik kon niets anders doen dan mij aanmelden als collectant, een druppel op een gloeiende plaat (wrange vergelijking, ik weet het…) maar al die druppels? Juust, dat worden 1 hele grote dikke druppel!

Sodemieters, lig ik op een vochtige avond, languit op de stenen, tussen de slakken en de padjes bovenstaande foto te nemen… het leven van een blogger….

Doordat mijn zoon Antonio een vorm van autisme heeft ben ik in de organisatie van Stichting Mama Vita gerold (stichting voor moeders met kinderen met autisme). Ik heb een tijdje de bijeenkomsten als moeder bezocht en ben daarna als regiomoeder gevraagd. Dit kost heel veel tijd achter de schermen zoals gasten uitnodigen, voorbereiding en fondsen werven, maar als ik “mijn moeders” dan na zo’n avond weer helemaal opgeladen en “blaid” naar huis zie gaan dan ben ik in- en intevreden en dankbaar dat ik hun lichtpuntje mag zijn…

Naast deze houten lantaarn verkoopt Kaars & Geur ook kaarsen, windlichten en kandelaars. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Als uitsmijter mijn “muzikale” lichtpuntje. Dit vrijwilligerswerk bij onze lokale muziekvereniging sluit naadloos aan op datgene waar ik goed in ben (geen kapsones hoor, gewoon een stukje zelfreflectie ahummm….) Vraag mij niet om muzikaal enige bijdrage te leveren want ik heb een gehoor van een hardhouten deur maar regelen dat kan ik!  Met stevige hand “doe ik de verhuur” van het muziekgebouwtje en geniet daarnaast van alle muzikale fratsen die deze hippe fanfare in zijn mars heeft!

En al deze mijmeringen over lichtpuntjes door 1 zo’n mooie lantaarn! Word ook een lichtpuntje en samen kunnen wij de wereld laten “shinen”!

Liefs Sandra ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: