Naar Denemarken – deel 1

Denemarken, 700 kilometer op de teller en je bent in ons huisje net even onder Kolding: in Hjelsminde. Dit jaar weer eens naar het buitenland, alle financiële sores is afgewerkt en wij zijn zo zoetjes aan aan het opbouwen. De kinderen hebben afgelopen jaren zeker niet geklaagd maar naar het buitenland was toch een hele grote wens van hen!

Zoals jullie weten wordt ik een soort van oververhitte hormonenheks als de temperatuur boven de 25 graden reikt dus het leek mij verstandig om onze vakantie te gaan boeken in Noordelijke regionen. Denemarken werd het… niet zo ver weg… qua auto goed te doen… en ik hoor veel goede verhalen over dit land. Legoland, Deense voetballers en Mokai (lekkere cider) zijn de enige producten die ik ken uit/van Denemarken dus enig voorwerk was wenselijk 🙂

Een huisje boeken in Denemarken is heel simpel, er zijn diverse sites die het 2e stulpje van Deense bevolking in de verhuur gooien. Oké, voor 5 personen is en blijft een uitdaging maar na 2 avonden speurwerk is het mij gelukt (zweet op mijn rug en mijn bovenlip, really!). Lekker centraal gelegen in Hjelsminde. Bij aankomst bleek het ook nog een heel knus huisje te zijn met, jawel…deze huisvrouw begon te kwispelen…, een afwasmachine en een wasmachine! Dat de slaapkamertjes wat aan de ieniemienie kant waren mocht de pret niet drukken, wij pasten er met zijn vijfjes in! Wel heb 14 nachtjes lekker knus tegen Marco aangeplakt liggen slapen (je weet wel, wat je vroeger zo lekker vond…) en moest het bed verlaten via de achterkant van het bed (tussen de kast en de voeten maat 47 van mijn love in) en belandde in de Killing Fields van de doodgeslagen motjes, maar geslapen als een marmotje!

Jaren terug had ik een huisje geboekt met een zwembad en een kudde boeken in mijn koffer gepropt, met het idee: mama gaat lekker lezen terwijl de kindertjes gaan elke dag lekker zwemmen (zoals 90% van de families, toch?). No way… Chiara had haar koffertje uitgepakt en verkondigde hierna: “wat gaan we deze vakantie doen/bekijken?”. Zo ook deze vakantie, zij had thuis op de computer al een heel schema gemaakt en ik kon er nog net 2 rustdaagjes bij haar afdwingen maar we zouden en wij moesten op pad! Nina en Antonio gaan gelukkig nog lekker in het kielzog mee en zo hebben wij vooral een hele informatieve vakantie gehad.

Wij zijn naar Ribe, Aarhus, Kopenhagen, Christiansfeld, Kolding, Legoland, Universe (in Nordborg) en Odense geweest! Ik zal binnenkort wat meer over deze leuke trips vertellen 🙂 Vanuit ons huisje keek je uit over Lillebaelt, een zeestraat in Denemarken, gelegen tussen het schiereiland Jutland en het eiland Funen en verder zaten wij tussen de graanvelden (of zoals Chiara scherp opmerkte: ocegraan!).

Denemarken, wij hebben er genoten en willen zeker nog een keertje terug in de richting van Kopenhagen want het land heeft ons nog zo  veel meer te bieden ♥

Liefs Sandra

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: