James Hond op Wintersport

Mijn naam is Hond, James Hond en ik reis de hele wereld rond! James is de “reishond” van MeerdanSandra.  Afgelopen periode heeft hij aardig wat landen bezocht: Malaga, Italië, Amerika, Bonaire, Drenthe, Macedonië/Albanië en Thailand. Tijdens zijn reizen plaatst James elke dag een foto op Facebook. Leuk om dit elke dag te volgen. Zie je hem niet, ook dat kan…. 😉 soms moet hij even bijkomen van al dat gereis….

James heeft dit keer de lange latten ondergedaan, hij is begin van dit jaar op wintersport geweest!

 1. Net terug van vakantie maar het begint toch al weer een beetje te kriebelen… wat zal ik eens gaan doen?
 2. Onderweg naar… sodemieters een hond heeft toch ook wel eens hoge nood.
 3. We zijn er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaaaaaaaal, helemaaaaaaaaaalllll, even een kleine versnapering onderweg.
 4. Wir sind angekommen im Fischen im Algau – Fischen im Allgäu is een gemeente in de Duitse deelstaat Beieren, en maakt deel uit van het Landkreis Oberallgäu.
 5. Wowwwwww hoeveel sneeuw wil een hond hebben!
 6. Joehoeeeeeeee alle kleuren pistes bedwongen! Makkelijk blauw… iets lastiger rood en natuurlijk de moeilijke zwart.
 7. Dit is de Nebelhorn, een 2224 meter hoge berg grenzend aan de Daumengruppe in de Allgäuer Alpen bij Oberstdorf. De berg is via de Nebelhornbahn makkelijk is te bereiken.
 8.  Iedere wintersporter heeft ze wel eens gezien: een pistenbully. Elke nacht of heel vroeg in de ochtend, als jij nog lekker onder de wol ligt, worden de skipistes bijgewerkt door pistenbully’s. Een pistenbully is een grote machine die ervoor zorgen dat de piste helemaal glad gestreken wordt en drukt de verse sneeuw weer plat.
 9. Mmmmmm, lekker aan de heiße Schokolade mit Schlagsahne.
 10. Dit is een Summitkruis op Nebelhorn. De eerste bergkruizen dateren uit de 13e eeuw en sommige staan er dus al meer dan 700 jaar. In de eerste plaats werden er vooral kruizen geplaatst uit religieus oogpunt. De bergen in de katholieke regio’s van de Alpen werden van kruizen voorzien ter herdenking aan het overwinnen van de berg.
 11. De Nebelhornbahn is een in drie afzonderlijke delen uitgevoerde kabelbaan op de Nebelhorn in Oberstdorf. De kabelbaan werd tussen 1928 en 1930 gebouwd, en in 1977 en 1991 gerenoveerd en uitgebreid.
 12. Zou ik ook op dat dakje van die skilift kunnen klimmen?
 13. Kijk nu toch eens wie er ook langskwam? Agent Oooo Oooo Eight.
 14. Genauuuuuuuuu, ich esse Bratwurst mit Curry!
 15. Een beetje hippe hond gaat natuurlijk ook snowboarden!
 16. In in Balderschwang is een iglodorp en in deze iglo’s liggen heeeeerlijke huiden.
 17. Mmmm, ich möchte gerne ein brot kaufen bei dem Bäcker….
 18. Jullie dachten zeker al, waar blijft James vandaag 😉 ik was even met de auto naar Oostenrijk om daar te skiën, maar ben nu weer terug in Duitsland!
 19. Kijk naar toch eens naar die heeeeeele grote berg! Dit is de Zugspitze, deze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland en ligt in Zuid-Beieren, op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk!
 20. Jihaaaaaaaaa, laatste dagje op de lange latten!
 21. Het laatste avondbot…. uhm een sparerib 😉 natuurlijk….. morgen weer terug naar die Niederlande…..
 22. Dag mooi skiland…. ik heb genoten!

♥ natte neus van James!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: