Waterballet bij Heel Holland Bakt

Omroep Max… tja, ik kan er niets aan doen 😉 na Boer zoekt Vrouw zit ik nu elke zondag klaar voor: Heel Holland Bakt…. Ik dompel mij onder in de deegjes, niet opstijvende room en hyperventilerende bakkers en natuurlijk niet te vergeten: de heerlijke droge humor van Andre van Duin die hiermee letterlijk en figuurlijk lucht in de baktent brengt!

Vorige week werd Heidi eruit gebakken en bleven er nog 9 kandidaten over voor aflevering 2….

Het thema van deze aflevering is LEKKER en vervolgens door André omgedoopt tot ERG LEKKER. De eerste opdracht was een koekjestaart. Kletskopjes, Jan Hagelkoekjes, speculaasjes, Fryske dúmkes en zelfs koekjes uit Kattuk (beter bekend als Katwijk) werden van stal gehaald. Ook in dit seizoen blijkt dat bakken ook een kwestie van plannen is… Ine kan waarschijnlijk heerlijk bakken maar plannen… dat is andere koek of in dit geval taart 😉 het was een hele bevalling om haar taart “gelost” te krijgen, zelfs Gwenn en Corrie kwamen er aan te pas, hoe lief! Daarna heeft zij haar taart moeten stutten met Kattukse koekjes, ondanks dit stutwerk kon de taart de smaakpapillen van Janny en Robèrt niet betoveren… dan de kletskoppentaart van Vanessa: hier waren de kletskoppen doorheen gevlogen… veel taart en erg weinig kletskop vond de jury… de catfight van Rik en Maarten over de Jan Hagelkoekjes werd in het voordeel van Maarten beslecht, sterker nog: Janny wil zelfs Jan Hagel-koekjes bij Maarten gaan bestellen! Marjolein heeft haar succes van vorige week doorgezet met wederom een beeldige taart maar benjamin Hans heeft ons aller hart gestolen met zijn Fryske Dúmkestaart voor zijn oma, de lieverd woont namelijk bij zijn 81-jarige oma…. en zijn taart was ook nog eens verdumd lekker!

De technische opdracht waren dit keer Utrechtse spritsen. Negen bakkers, 1 recept en 9 verschillende uitvoeringen, dit is en blijft een hilarisch onderdeel. Goed lezen, zalvende deegjes, en het oer-Hollandse weer speelden een grote rol in deze opdracht. Er barstte een enorme regenbui met veel wind los, dit in combinatie met de open tent resulteerde in een waterballet! De bakkers moesten zo ongeveer door het water waden om hun spritsen uit de ovens te vissen om ze daarna door de chocolade heen te werpen… het feit dat André van Duin maar 1 miezerig vloerenwissertje had, kwam natuurlijk door het beperkte budget van de NPO 🙂

De laatste opdracht was een spektakelstuk van 3 soorten chocolade! Na veel gestoei met chocolade, neerstortende taarten, ontploffende spuitflessen, vergeten suiker, bittere thee en kromgetrokken chocoladeplaten kwamen er 9 taarten op tafel. Waar sommige spektakelstukken er prachtige uitzagen maar niet echt te smakelijk waren, verraste Gwenn de jury met een “drol” die verrukkuluk smaakte! Wederom had Hans een heerlijke taart en werd hij terecht meesterbakker van deze aflevering. Vanessa bleek de minste bakker van het spul te zijn en moet helaas “de tent verlaten”…

Ik heb weer genoten van deze aflevering en als ik dan toch mijn geld op 1 van de bakkers moet zetten dan ga ik voor… Hans of Marjolein… of toch Maarten? Wie denk jij?

Liefs Sandra

Klik hier voor website van Heel Holland Bakt incl. recepten ♥

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: