Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Het is dan handiger om de rode peper en de koriander achterwege te laten want de meeste kinderen houden hier niet van. Je kunt in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf bepalen door er meer of minder honing en/of sojasaus toe te voegen. Proef maar wat jij of je kinderen lekker vinden. Gooi het vocht van het blik (560 gram) niet weg, hiermee maak je de saus!

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt h.o.h.
  • 2-3 beschuiten
  • 1 klein ei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl sambal
  • peper en zout
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 limoen, sap ervan
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el balsamico
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 blik ananasstukjes (op eigen sap)
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1/2 bosje koriander, blaadjes gehakt
  • 1 handvol pinda’s, fijngehakt
  • 400 gr Basmati rijst

Bereiding:

Verkruimel de beschuiten boven het gehakt en meng dit met een ei, kerriepoeder en peper en zout door elkaar. Vorm 20 balletjes van het gehakt.

Bak de gehaktballetjes in een klein beetje olie even om en om in grote bakpan. Voeg hierbij de paprika, rode peper, knoflook en sap van limoen en bak dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Voeg dan de tomatenpuree erbij, gevolgd door balsamico azijn en de honing. Even lekker laten bakken.

Voeg het blik ananas met sap en al erbij. Laten lekker pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Kook inmiddels de rijst volgens aanwijzing van de verpakking.

Strooi de lente-ui, koriander en pinda’s over de gehaktballetjes en serveer.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:

culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*