James Hond naar Vietnam

Mijn naam is Hond, James Hond en ik reis de hele wereld rond! James is de “reishond” van MeerdanSandra.  Afgelopen periode heeft hij aardig wat landen bezocht: Malaga, Italië, Amerika, Bonaire, Drenthe, Macedonië/Albanië, Thailand en op wintersport. Tijdens zijn reizen plaatst James elke dag een foto op Facebook. Leuk om dit elke dag te volgen. Zie je hem niet, ook dat kan…. 😉 soms moet hij even bijkomen van al dat gereis….

James is dit keer naar Vietnam, ook wel het Land van de Rijzende Draak genoemd, wat een intrigerende reisbestemming!

 1. Mmmmm welk land heb ik nog niet bezocht? Hebben jullie een ideetje voor mijn nieuwe reis?
 2. Yesssssssss en daar ga ik weer! Vlucht KL 809 stoel 12j…… op naar…
 3. Aangekomen in…. Vietnam! Vietnam officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China, de Golf van Tonkin, de Zuid-Chinese Zee, Cambodja en door Laos. Vietnam behoort tot de veertien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is Hanoi en de grootste stad is Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon!
 4. Deze prachtige vijver Hoan Kiem Lake in Hanoi ligt tussen het oude stadsgedeelte en het Franse kwartier. Centraal in de vijver ligt een eilandje waarop het standbeeld van een gouden schildpad te zien is. De legende zegt dat die schildpad in de 15de eeuw een gestolen magisch zwaard naar hier zou hebben teruggebracht!
 5. Văn Miếu ook wel Literatuurtempel genaamd is een Confuciustempel in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De Literatuurtempel dateert uit 1070 en werd door koning Ly Thanh Tong opgericht ten gunste van het onderwijs en de topacademici van de stad. Enkele jaren later werd de tempel omgedoopt tot de eerste universiteit van Hanoi. Ruim twee eeuwen terug werd de universiteit gesloten en sindsdien is de tempel een plaats waar studenten nog steeds komen om er in alle rust te studeren en een van de vele musea in Hanoi.
 6. Ssttttttttt, ik ben nu in het laatste gebouw van de literatuurtempel en hier bevindt zich het gerestaureerde gedenkoord voor Confucius. Omgeven door zijn vier favoriete leerlingen troont het beeld van Confucius in het midden!
 7. Op naar….Da Nang…. vanuit deze kustplaats reis ik verder Vietnam in… maar eerst even een tukkie doen…
 8. Het Mausoleum van Hồ Chí Minh is het graf van Hồ Chí Minh. Het bouwwerk staat aan het Quảng trường Ba Đình, een plein in het centrum van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Hij verlangde liever naar een eenvoudige crematie, maar niettemin ligt Ho Chi Minh (1890-1969) in een mausoleum in Hanoi en komen mensen uit de hele wereld naar het grote grijze marmeren gebouw om de voormalige leider van Vietnam de laatste eer te bewijzen.
 9. Zijn ze niet prachtig? De rijstvelden van Vietnam!
 10. Tijd voor cultuur en tijd voor…….. juust…. ontspanning! Dat gaat hier met deze temperaturen in Vietnam wel lukken!
 11. Dit is de oude binnenstad van Hoi An. Deze stad is Unesco werelderfgoed. Wist je dat je hier entree moet betalen? € 4,40 voor 5 dagen!
 12. Look at me! Lekker op het fietsie tussen de rijstvelden van An Bang naar Hoi An.
 13. Hadden jullie mijn hotelletje al voorbij zien komen? Resort & Spa….. nee ik klaag niet hoor!
 14. Weet je wat…. ik pak het volgende vliegtuig naar…. Ho Chi Minh Stad. Ho Chi Minhstad, eerder bekend als Saigon en daarvoor als Prey Nokor, is de grootste stad in Vietnam!
 15. Dit is het standbeeld van de man naar wie de stad Ho Chi Minh is vernoemd. Ik heb even gegoogled, hij had heel wat in de melk te brokkelen in het verleden van Vietnam!
 16. De Basiliek van Notre-Dame van Saigon! In oktober 2005 zou het Mariabeeld op het plein voor de kathedraal hebben gehuild. Volgens de verhalen zou een traan over de rechterwang hebben gelopen. Duizenden mensen kwamen op dit “wonder” af en de politie moest het verkeer rondom de kathedraal stopzetten. De kerk zelf liet in een reactie weten dat het verhaal niet waar was en dat het Mariabeeld niet gehuild had. Desondanks bleven nieuwsgierige mensen nog dagenlang toestromen.
 17. Tegenover de kathedraal van Saigon (Notre Dame) staat het prachtige postkantoor in koloniale stijl. In de hal hangt een gigantisch portret van Ho Chi Minh. De klok met de tijd van Parijs staat nog altijd stil op de tijd waarop de Fransen Vietnam verlieten. Het werd gebouwd door ingenieur Eiffel.
 18. Pfffff het is hier best warm, ik zie 35 graden op de thermometer. Verkoelinggggggg… ssssshhhhhhhhhhhh, hoor je mij sissen?
 19. Laatste maaltijd in Vietnam met een Nasi goreng met saté …. tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land.
 20. En daar is mijn vriend, de mooie blauwe zwaan alweer om mij richting Nederland te brengen!

Natte neus ♥ van James!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: