Pick One – Inge van Prooijen

Tegenwoordig worden we overspoeld door quotes. Van die wijze, diepzinnige spreuken die je wel even doen inzien hoe je moet leven, denken of voelen. Soms kunnen quotes je inderdaad enorm raken, bieden een andere kijk op dingen of relativeren ze… maar soms ook niet…  want niet elke quote is de beste quote voor jou.

Inge van Prooijen begon in 2016 het populaire Instagramaccount PickOneQuotes waar ze om de dag een nieuwe quotebattle plaatst. Zij gelooft namelijk niet dat er maar één visie, één waarheid is die je op ons allemaal kunt toepassen. Na het grote succes op Instagram zet Inge van Prooijen in het boek PICK ONE verschillende quotes van grote namen als Socrates tot Paulo Coelho en van Oprah Winfrey tot Kim Kardashian lijnrecht tegenover elkaar.

Het boek is in verschillende categorieën verdeeld, te weten carriere & ambitie, liefde & relaties, geluk & wijsheid, spiritualiteit & verlichting en gezondheid & beweging. Elke categorie wordt ingeleid/uitgelegd, dan komen de battles en zij worden afgesloten met quotevragen en maak je eigen battle. Wat het geheel compleet maakt zijn de ontzettend leuke illustraties van Marloes de Vries.

Recensie:
Als groot liefhebber van quotes en met 3 pubers in da house was ik heel benieuwd naar dit boek. Mijn dochter Chiara is bijna 16 en ik had helemaal mijn focus op haar gericht, zij zou dit boek geweldig gaan vinden! Na ontvangst van het boek heeft zij een vluchtige blik erop geworpen en de “mmmmm, ik weet het niet hoor… ” sprak boekdelen. Waarschijnlijk niet de juiste match 🙂 want mijn dochter van 14, Nina, vindt het boek daarentegen wel geweldig en kwettert er lustig op los als ik een quotebattle na het eten op de familie loslaat! Ook ik, met mijn 49 jaar, ben mij gaan verdiepen in PICK ONE en ik vind het boek enig! De quotes zijn allemaal in het Nederlands vertaalt en laten je echt nadenken wat jij nu vindt van bepaalde dingen in het leven. Toevalligerwijs had ik die avond “meidenavond”, elke 6 weken spreek ik dan af met 2 vriendinnen en onder het genot van een drankje en lekkere hapjes beppen wij de hele avond bij. Ik had dit keer PICK ONE meegenomen en die kwam binnen ♥ wat hebben wij genoten van de verschillende quotes en invalshoeken. Het bracht onze avond echt een stukje verdieping, heerlijk. Bij de volgende meidenavond neem ik het boek weer mee… op verzoek van mijn 2 vriendinnen!

Bijzonder leuk boek om cadeau te geven of te krijgen, ik noem een sinterklaas of een kerstboom 😉

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Inge van Prooijen – Uitgeverij: Lev – 175 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – ISBN: 9789400509313.

1 Comment on Pick One – Inge van Prooijen

  1. Ik ben een van de vriendinnen die dus vroeg of ze het boek de volgende keer wilde meenemen. Een boek dat maakt dat je nog eens opnieuw over dingen nadenkt en invoelt, de verschillende visies (van degene die de quotes de wereld in brachten én die van je gezelschap) er gratis bij krijgt. Zo leer je elkaar (en jezelf soms) na jaren nog weer stukje beter kennen … en dat de wereld niet zo zwart-wit is als je soms dacht. Geweldig boek!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: