Ik steun Serious Request, nou en?

Stel je voor, jij bent 12 jaar, je woont ergens in Afrika, in een land waar ze het woord democratie niet eens kennen en je bent op de vlucht voor plunderende rebellen… je vader is al een tijdje terug vermoord, je moeder verkracht en daarna meegenomen door de rebellen en je zusje van 9 ben je in de paniek van de vlucht kwijt geraakt. Je zit nu in een opvangkamp in het buitenland en hebt geen idee waar je zusje of je moeder zijn… je spreekt de taal niet en je hebt helemaal niets of niemand meer…

Is het dan niet geweldig dat een organisatie zoals het Rode Kruis helpt om het contact tussen de familieleden die elkaar kwijt zijn te herstellen? Dit doen zij niet alleen na gewapende conflicten maar ook bij natuurrampen over de hele wereld! Dit is dan ook het doel wat dit jaar door Serious Request wordt gesteund!

Wat ik niet begrijp dat een heleboel mensen via social media hun ongenoegen kenbaar maken over het steunen van buitenlandse doelen door Serious Request 🙁

Lieve mensen, het kan zijn dat het doel je niet aanstaat maar niemand legt je het mes op de keel om dit doel te steunen! Het is een vrije keus van een ieder die dit doel een warm hart toedraagt om zijn of haar geld hieraan te doneren! Uiteraard staat het een ieder vrij die liever een doel steunt in Nederland om hier zijn tijd, geld en energie in te steken. Doelen zat toch? Sterker nog: ik zeg gewoon doen, want voor een heleboel mensen (wie de schoen past trekke hem aan…) is het lekker makkelijk om te schreeuwen en te blaten op bijvoorbeeld Facebook maar verder geen poot uit te steken!

Maar waarom negatief uitdragen dat je Serious Request niet steunt? Je vindt het niks, klaar… en doorrrrrr met je leven… nee er zijn mensen die er werk van maken om hier een plaatje van te maken om dit op social media te delen… ik word sowieso een beetje chagrijnig van al dat negatieve gedoe, dit deugt niet, dat deugt niet, kortom het is de schuld van iedereen behalve van henzelf. Ik zeg altijd “verbeter de wereld en begin bij jezelf!“ Er zijn zo veel goede doelen, ja ook voor al die arme mensen in Nederland, die gillen om vrijwilligers. Het zou de schreeuwers op Facebook sieren als zij zich daar bij zouden aanmelden en de tijd die zij normaal besteden op social media, om al die onnozele commentaren op jan en alleman te geven, hiervoor zouden gebruiken… ik voorzie opeens een hele zonnige wereld ♥

Oh ja, terwijl de anti-Serious Request-mensen een mooi doel zoeken om hun tijd en geld in te steken, kijk en luister ik graag dagenlang naar die 3 dj’s die daar vanaf 18 december weer heerlijke radio en t.v. zitten te maken in het Glazen Huis om zo’n meisje uit Afrika die haar hele familie kwijt is te helpen. Ieder zijn meug toch?

Liefs Sandra

P.s. ik weet al welke plaat ik ga aanvragen!

4 Comments on Ik steun Serious Request, nou en?

  1. Heel goed verwoord , Sandra . Je geeft aan wie je geven wil . Er zijn best wel goede doelen waar ik niks aan geef …..dat is mijn eigen keus , maar daarom hoef ik ze nog niet met vloeken en tieren de grond in boren .
    Sandra fijne feestdagen en een goed uiteinde *

  2. Helemaal mee eens, wat is er mis mee, qua doelen weet ik ook precies waar ik aan geef en daarnaast zijn vrienden goed doel. het enige wat ik jammer vind is dat er niets verkeerd in zit als men een paar goede doelen heeft, en altijd een goede organisatie he. Top 2000 zou ook een goed doel kunnen steunen, zet de pot maar buiten, en kom op.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: